Facebook, iOS uygulamasında önemli değişikliklere gidiyor

Facebook, iOS uygulamasında önemli değişikliklere gidiyor

Facebook logoUzun bir uçak yolculuğu sırasında ya da metroda offlineken aklınıza gelen parlak fikri Facebook'ta arkadaşlarınızla paylaşmak için artık internet bağlantısına tekrar kavuşmayı beklemenize gerek yok. Facebook iOS uygulaması artık bu anlarınızı da kayıt altına alıyor.

Facebook'un mobil uygulamasına dün yayımlanan güncellemeyle birlikte birkaç yeni özellik eklendi. Bunların başında kullanıcıların uçak modu ya da offline olduğu zamanlarda paylaşım yapması geliyor. Facebook uygulamasında geliştirilen diğer özellikler paylaşımların ön izlemesinin yapılabilmesi ve haber akışının daha hızlı yüklenmesi.

Facebook'un iOS uygulamasındaki değişiklikler bunlarla sınırlı değil. TechCrunch'ın haberine göre, Facebook uygulamasında kullanıcıların paylaşım yaptıktan sonra bağlantılı içerikleri görmelerini sağlayacak öneri sayfaları üzerinde çalışıyor.

Facebook'un offline paylaşım özelliği, iPhone'unuz uçak modundayken bile, kişisel ileti alanınızı kullanmanıza izin veriyor. Yapmanız gereken sadece paylaşımızı girmek ve post etmek, Facebook, internet bağlantısına kavuştuğunuz anda bu iletiyi arkadaşlarınızla paylaşıyor. Facebook'un offline paylaşımları kayıt altına alması, güvenlik, felaket ve acil durumlar gibi anlardaki kullanımıyla fark yaratabilecek bir özellik gibi görünüyor.

Paylaşımlarınızın ön izlemesi özelliği ise Facebook iOS uygulamasında okuduğunuz, dinlediğiniz, izlediğiniz bir içeriği paylaşmadan önce önerilen herhangi bir linki kaldırabilmenizi sağlıyor.

facebook-now

Facebook iOS uygulamasındaki bir diğer önemli değişiklikse henüz test aşamasında. Facebook, TechCrunch'ın haberinde paylaştığı ve yukarıda görebileceğiniz, haber akışınızı zenginleştirecek içerik kartları üzerinde çalışıyor. Facebook'un bu içerik kartları, arkadaş çevrenizde sizinle aynı filmi izleyen, mekana giden, kitabı okuyan ya da müziği dinleyen kişiler hakkında sizi bilgilendiriyor.

Facebook'un mobil uygulamasını içerik odaklı hale getirecek bu yeni özellikle birlikte şirket için yeni bir reklam kanalı da açılmış olacak gibi görünüyor. Zira kartlar sizin paylaşımlarınıza göre neyle ilgilenebileceğinizi ön görme kurgusuna dayanıyor.

Yeniliklerin Facebook kullanıcılarının paylaşım sonrasında, sosyal ağdaki etkileşimlerini artırma potansiyelinin de altını çizmek gerek.

Görsel Kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.