500 Startups mezunu dikkat çeken 10 girişim

500 Startups mezunu dikkat çeken 10 girişim

Tahmin ediyorum ki hemen hemen tüm Webrazzi okurları 500 Startups ve Dave McClure isimlerine aşinadır. Daha önce Webrazzi Summit’te Alexia Tsotsis ile birlikte sahnede olan McClure aynı zamanda GOAP İstanbul Meetup kapsamında Webrazzi ofisine de uğramış ve Arda Kutsal’ın sorularını yanıtlamıştı.

2010 yılında McClure’un kurduğu 500 Startups ABD merkezli en aktif girişim hızlandırma programlarından biri. Bugüne kadar 500’ün üzerinde girişime destek olan 500 Startups’tan çıkan oldukça önemli girişimler oldu.

İşte 500 Startups mezunu olan ve dikkatimizi çekmeyi başaran girişimlerden bazıları…

MakerBot makerbotÜç boyutlu yazdırma (3D Printing) konusunda en aktif firmalardan biri. Özellikle uygun fiyatlı ev tipi 3B yazıcılar ile uluslararası satış yapıyor.

WildFire wildfireGoogle’ın 250 milyon dolara satın aldığı ve markalara Facebook, Twitter, YouTube, Google+, LinkedIn ve Pinterest’te etkin pazarlama yapmalarına olanak sağlayan servislere sahip bir girişim.

TaskRabbit taskrabitKullanıcıların ufak işleri civarlarındaki kişilere ücret karşılığı outsource etmelerini sağlayan ilgi çekici bir girişim. Hem web, hem de mobilde yer alan bu uygulama üzerinden gerçekleşen işlemlerden TaskRabbit de yüzde 20 komisyon alıyor.

9gag 9gagKullanıcıların ürettikleri ve paylaştıklı eğlenceli içeriklere yer veren bir sosyal ağ sitesi. Hong Konglu 5 arkadaşın kurduğu 9gag bugüne kadar toplam 2,8 milyon dolar yatırım aldı.

ZenCoder zencoderSaaS modeli ile çalışan ve web tabalı bir video dönüştürme aracı olan ZenCoder, 2 milyon dolar yatırım aldıktan sonra 2012 yılnda Brigtcove tarafından 30 milyon dolar civarında bir değerleme ile satın alındı.

Twilio twilioWeb service API üzerinden bulut iletişim çözümleri sunan 2007 yılında kurulmuş olan San Francisko, Kalifornya merkezli bir girişim. Bugüne kadar altığı toplam yatırım 100 milyon doların üzerinde.

Credit Karma creditcarmaKullanıcıların herhangi bir ücret ödemeden kredi puanlarını öğrenebilecekleri bir servis. Credt Karma aynı zamanda kullanıcıların kredi puanlarını takip ederek değişimleri gösteriyor ve tavsiyeler veriyor.

Udemy udemyEren Bali, Oktay Cağlar, Cüneyt Merayak ve Gagan Biyani tarafından 2010 yılında kurulan Udemy, online eğitim konusunda hizmet veren bir pazar yeri konumunda. Bugüne kadar toplamda 48 milyon dolar yatırım aldı.

Visually visuallyVeri görselleştirmesi ve infografik üretmeyi sağlayan 2011 yılında kurulmuş olan bir girişim. Sonuncusu 2014’ün Ocak ayında olmak üzere bugüne kadar toplam 12,4 milyon dolar yatırım aldı.

Viki viki2010 yılında kurulan Viki, Singapur’da kurulmuş ve internet üzerinden çeşitli TV programları ve filmleri izlemeyi sağlayan bir servis. Altyazı desteği ile izlenen video içerikler çeşitli dillere çevrilebiliyor. Toplam 25 milyon dolar civarı yatırım almış olan Viki, 2013’te Rakunen tarafından 200 milyon dolara satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.