Apple bugüne kadar kaç tane iPhone sattı?

Apple bugüne kadar kaç tane iPhone sattı?

Geride bıraktığımız haftada Webrazzi PRO'ya 50'nin üzerinde yeni grafik eklendi. Bu yazıda ise her hafta olduğu gibi bu yeni grafikler arasında en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüzü sizinle paylaşıyoruz.

Borsaya kote olduğu için satış ve karlılık rakamları gibi çok sayıda detayı halka açan şirketlerden biri olan Apple, kısa bir süre içinde 2014 yılının birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Hemen aşağıdaki grafikte de şirketin 2006 yılının birinci çeyreğinden başlayarak 2014'ün birinci çeyreğine kadar iPhone, iPad ve iPod satış rakamlarını bulabilirsiniz.

Grafikte üzerinde görebileceğiniz gibi Apple'ın 2013 Ekim ve 2013 Aralık döneminde 26,04 milyon adet iPad, 51,03 milyon iPhone ve 6,05 milyon da iPod sattığını görüyoruz. iPhone'un satışa çıktığı dönemden Aralık 2013'e kadar toplam satış adeti ise tam 471,65 milyon. Tabii grafiğe bakınca bir diğer dikkat çeken konu da iPad satışlarının sürekli artan ivmesi.

iphone-ipad-ve-ipodun-yillara-gore-ceyreksel-olarak-satis-rakamlari

Bu arada Apple'ın finansal sonuçlarında; Ekim-Aralık aralığını birinci çeyrek, Ocak-Mart aralığını ikinci çeyrek, Nisan-Haziran aralığını üçüncü çeyrek ve Temmuz-Eylül aralığını da dördüncü çeyrek olarak kabul ettiğini de ekleyelim.

Webrazzi PRO hakkında

Gelelim Webrazzi PRO'ya. Webrazzi PRO'da yer alan 1000'in üzerindeki grafikle ilgili detaylı bilgileri hazırladığımız şu infografikte bulabilirsiniz.

Ücretli bir platform olan Webrazzi PRO'da şu an 3 ayrı paket bulunuyor. Her biri minimum bir yıl için geçerli olan Bireysel, Startup ya da Kurumsal paketlerimizi satın almadan önce dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO'da aklınıza gelen aramaları yapabilirsiniz. Bu arada 3 paketi birbirinden ayıran tek etmenin kullanıcı sayısı olduğunu da belirtelim.

Webrazzi PRO hakkındaki görüş, öneri ve sorularınız için bize [email protected] e-posta adresinden ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.