TriptoD, Türkiye'nin küresel ölçekteki en kapsamlı online tasarım veritabanı olmak istiyor

TriptoD, Türkiye'nin küresel ölçekteki en kapsamlı online tasarım veritabanı olmak istiyor

Mayıs ayının başında yayına başlayan TriptoD.com'u tek bir tanımla anlatmak biraz zor. Yeni bir medya kolu, interaktif bir tasarım dergisi ve ürün kataloğu ya da  farklı ürünlere ve tasarımlara kolayca erişilebilen bir tasarım portalı...TriptoD çok yönlü platform, kullanım amacınıza göre bunların hepsi ya da sadece biri olabilir.

2013 yılında üçü tasarım kökenli 4 ortak tarafından kurulan TriptoD, tamamen küresel bir perspektifle hazırlanmış. Zira sayfayı açtığınızda, mobilyadan aksesusuara,  iç mimariden yatlara geniş bir tasarım yelpazesindeki içerik İngilizce olarak sunuluyor.

Platformun dört ortağından Emre Özer ve Tayfun Tulgan, Özer+Tulgan Mimarlık'ın kurucuları, Neptün Öziş ise Türkiye'nin tanınmış yat tasarımcılarından biri. TriptoD'un dördüncü ortağıysa iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim, Roland Berger'in Türkiye Genel Müdürü Dorukhan Acar. Kurucu takımın profilleri TriptoD'un karakteriyle ilgili ipucu da veriyor, tasarıma odaklı ciddi bir iş.

TriptoD'un "tasarım bağımlılıları için profesyonel bir ağ" sloganının işaret ettiği gibi platform öncelikle -genç ya da deneyimli- tasarım profesyonellerini hedefliyor. Tasarımcılar, TriptoD'da kendi profillerini oluşturuyor ve tasarımlarını proje yükleme sayfasına yüklüyor. Böylelikle görünürlüklerini artırıyor, ürünlerini sanal bir vitrinde sergileyebiliyorlar. Markalar ve mağazalar ise, üyelik ücreti karşılığında ürünlerini ve haberlerini yükleyebiliyorlar ve buradan kendi tanıtımlarını yapabiliyorlar.

Screen Shot 2014-05-07 at 17.17.14

TriptoD'un farklı tasarımcılar tarafından kitle kaynaklı olarak hazırlanan katalogu, ürün seçicilerin kolayca aradıkları ürüne ulaşmalarını amaçlıyor. Diğer taraftan TriptoD tasarım dünyasındaki yeni projeler ve haberler için de küresel bir başvuru kaynağı olmak istiyor. Bu anlamda Türkiye'nin belki en fazla bilinirliğe sahip web sayfası Arkitera'dan önemli iki noktada ayrışıyor: Bütün tasarım branşlarını içermesi ve yalnızca editörler değil herkesin yayın yapmasına izin vermesi.

TriptoD'da, dünyanın farklı yerlerinden farklı büyüklükteki tasarım stüdyoları, bireysel tasarımcıları, öyküler bir araya getirilmiş. Başta belirttiğimiz gibi siteyi sadece Harran'ın kendine özgü mimarisini okumak için de kullanabilirsiniz, dünyanın belli başlı tasarım etkinliklerinden sıranın hangisinde olduğunu öğrenmek için de...

Triptod screed

TriptoD, markalar ve mağazalardan elde ettiği ücretli üyeliklerden gelir sağlıyor. Platformun için bu üye sayısını artırmak gelir yanında ürün havuzunu büyütmek için de kritik.

Platformun ana sayfasında son yüklenen önce görünür mantığıyla markaları ve tasarımlar sergileniyor. Ancak burada, markaların ve mağazaların öne çıkarmak istedikleri ürünler ve haberlerin yayınlanması için oluşturulmuş ücretli bölümler de var. Neptün Öziş, TriptoD'un firmalarla offline etkinlikler düzenlemeye başladığını ve bu etkinliklerde sponsor gelirleri sağladığını belirtiyor.

Design

TriptoD'un kendi verilerine göre platformda 2000'in üzerinde ürün sergileniyor ve 35 bin takipçisi var. Platform, Türkiye'nin küresel ölçekteki ilk ve en geniş kapsamlı online tasarım veritabanı olmak gibi iddialı bir hedefe sahip. Neptün önümüzdeki dönemde mobil için özel bir uygulama geliştireceklerini de söylüyor. TriptoD bir e-ticaret sitesi olmayacak " fakat zaman içinde farklı bir site üzerinden aracı olarak e-ticaret yapabiliriz" diyor Neptün.

İncelemek isterseniz TriptoD burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.