Banka ve kredi kartlarını tek bir karta indirgeyen Coin, 15.5 milyon dolar yatırım aldı

Banka ve kredi kartlarını tek bir karta indirgeyen Coin, 15.5 milyon dolar yatırım aldı

Sizlere geçtiğimiz Kasım ayında tanıttığımız, tüm banka ve kredi kartlarını tek bir kartta bir araya getirmeyi amaçlayan Coin, 15.5 milyon dolar yatırım aldığını resmi ağızdan doğruladı. Yatırımın arkasında ise Redpoint Ventures ve Spark Ventures'ın olduğunun da doğrulanan bilgiler arasında olduğunu belirtelim.

İlk tanıtıldığı zamanlarda, çalışma yapısının nasıl olacağını aktaran girişim belli bir süre boyunca hayata geçirilebilrliği konusunda tartışmalara sebep olmuştu.  Şu anda New York'ta devam eden TechCrunch Disrupt NY etkinliğinde de çalışır haliyle ilk kez son kullanıcıların karşısına, hem de tamamen çalışır halde çıkmış durumda.

coin

Coin'in en büyük özelliği cüzdanları hafifleterek tüm banka ve kredi kartlarınızı tek bir çatı altında toplama özelliğine sahip olması. Özellikle kartların taşınması, geleneksel bir yöntem algılanıyor ve daha henüz NFC ödemelerin yaygınlaşmasına biraz daha süre var gibi gözüküyor. Hal böyle olunca, Coin oldukça avantajlı çünkü hem büyük bir kart kalabalığını önlerken, hem de son kullanıcıyı geleneksel yöntemlerden koparmamayı başarıyor.

Kasım ayında yazdığım yazıda Coin'in büyük bir destek görebileceğini belirtmiştim, bu aldığı yatırımla şu anda üretim aşamasına odaklanan Coin, kendi kartlarının üretim süreçlerine devam ediyor. Coin için herhangi bir çıkış tarihi anılmasa da, ürünün yaz sonunda piyasada olması ve pek çoğumuzu kart taşıma derdinde kurtarması bekleniyor. Bundan sonraki adım, ürünün bilinirliğinin artması ve finansal regülasyonlara takılmaması olacak. Eğer bu problemler de aşılırsa, Coin yaygınlığını inanılmaz biçimde artırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.