LinkedIn temelli Tinder benzeri arkadaşlık uygulaması: LinkedUp!

LinkedIn temelli Tinder benzeri arkadaşlık uygulaması: LinkedUp!

LinkedUp bir çöpçatanlık uygulaması ve popüler iş ağı LinkedIn profillerini temel alıyor. Ortak zevkler, ortak beğeniler kadar, potansiyel partnerinin işinde gücünde biri olduğundan emin olmak isteyenler için bir uygulama. Yani bir nevi Tinder'ın LinkedIn için kurgulanmış hali.

LinkedUp, tipik bir çöpçatanlık uygulaması gibi kullanıcıların belirli kriterlere göre eşleşmesi ve dilerlerse birbirleriyle iletişim kurabilmesi prensibiyle çalışıyor.

Kullanıcılar LinkedUp'ta çalıştıkları endüstri, yaş, cinsiyet, lokasyon, eğitim gibi kriterlere göre potansiyel partnerleri listeleniyor.

LinkedIn profilinizle giriş yaptığınız LinkedUp'ta öncelikle profilinizi kişiselleştiriyorsunuz. LinkedIn profilinizdekine ek olarak 4 yeni fotoğraf yükleyebiliyor, ardından profilinizde görünmesini isteyip istemediğinize göre yaş, cinsiyet, çalıştığınız endüstri, eğitim durumu bilgilerini giriyorsunuz. Dilerseniz bir de motto seçebiliyorsunuz.

linkedup linkedup2

Kendi profilinizin ardından potansiyel partner için cinsiyet, yaş, uzaklık özelliklerini giriyorsunuz. Burada iki adet de bonus özellik yer alıyor: Endüstri ve okul. Bunları açmak için uygulamayı 5 arkadaşınıza göndermeniz gerekiyor. LinkedUp'ın ilk etapta daha fazla kişiye ulaşmak için böyle bir özellik kullandığını söyleyebiliriz.

Her iki profili de hazırladıktan sonra LinkedUp anlık lokasyonunuzu ve belirlediğiniz uzaklık kriterini baz alarak potansiyel eşleşmeleri sıralıyor. Burada listelenen profilleri geç (pass) ya da beğen (like) tuşlarıyla eliyorsunuz. LinkedUp, bu özelliği Tinder'daki gibi "hot or not" oyunu olarak adlandırılmış.

Profilleri geçmeden ya da beğenmeden önce daha yakından inceleyebileceğiniz özellik de mevcut. Listelenen profillerin sizin LinkedIn kontaklarınız arasında olmasına gerek yok. Eğer beğenme özelliği karşılıklıysa, chat fonksiyonu açılıyor ve kişiler birbirleriyle iletişim kurabiliyor. LinkedUp, çöpçatanlık uygulamalarını Facebook'un dışına çıkarmasıyla farklılaşıyor. Uygulama tamamen ücretsiz ancak şu anda yalnızca App Store'dan indirilebiliyor. Denemek isterseniz buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.