Apple düşük enerji tüketimli LED teknolojisi üzerinde çalışan LuxVue'u satın aldı

Apple düşük enerji tüketimli LED teknolojisi üzerinde çalışan LuxVue'u satın aldı

Apple'ın başının en çok ağırdığı konulardan birisi de batarya sürelerinin hiçbir şekilde iOS kullanıcılarını, özellikle iPhone kullanıcılarını tatmin etmiyor olması.

Apple'ın bugüne dek bu konuda pek çok adım attığı biliniyor. Bundan sonrasında da ekranların enerji tüketiminin düşürülmesi için çalışma konusunda adım atmak isteyen Apple, LED ekranların düşük enerji tüketmesi üzerinde çalışan LuxVue adlı teknoloji firmasını satın aldı. Ancak daha çok micro-LED alanına odaklanmış LuxVue'un, Apple'ın olası giyilebilir teknoloji ürünlerindeki daha küçük ekranlar için çalışması da ihtimaller arasında.

2009 yılında Santa Clara, California'da kurulan şirket, geçmişte aralarında Kleiner Perkins, iD Ventures America ve diğer yatırımcıların bulunduğu fondan 43 milyon dolar yatırım almıştı.

Daha çok micro-LED ekranların düşük enerji tüketimiyle çalışması teknolojisi üzerinde çalışan bir donanım girişimi olan LuxVue, Apple tarafından alınan ufak teknoloji girişimleri arasında kendisini yazdırırken, bu girişimin Apple'ın geleceği için önemli bir parça olması da bekleniyor. Çünkü enerji tüketimi ve son kullanıcının deneyimine doğrudan yansıyan telefon şarjı süreleri pazardaki güç için önemli bir etmen olmaya başladı.

Apple sözcüsü, Apple'ın zaman zaman satın aldığı donanım odaklı teknoloji firmalarının neden ve niçin alındığı konusunu ayrıca detaylandırmadıklarını belirtererek, LuxVue'un satın alma haberini de doğruladı. Her ne kadar Apple planlarını açıklamamış olsa da, LuxVue, bundan sonra gelebilecek iOS cihazların ekranlarının (veya yeni giyilebilir teknoloji ürünlerinin) enerji tüketimindeki verimliliğini artırmayı amaçlayacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.