Google, Docs ve Sheets araçlarını iOS ve Android'e taşıdı

Google, Docs ve Sheets araçlarını iOS ve Android'e taşıdı

Google, web sürümlerinde çoğu kullanıcının yakından bildiği ve sıkça kullandığı Docs, Sheets ve Slides araçlarını mobil uygulama olarak hizmete almaya karar verdi.

İlk olarak Docs ve Sheets uygulamalarının iOS ve Android versiyonlarını çıkartan Google, slayt aracı Slides'ı ise daha sonra piyasaya süreceğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Microsoft, Office ürününün iPhone uygulamasını çıkartmış, geçtiğimiz ay ise Microsoft Office'in iPad sürümü gelmiş, iPhone ve Android için ise ücretsiz olmuştu. Uygulamaların ücretsiz olmasıyla birlikte hızla popüleritesi artan Microsoft uygulamalarına rakip Google uygulamaları da artık AppStore ve Google Play'deki yerini aldı.

Google Docs Sheet

Özellikle mobil iş uygulamalarının yükselişini son dönemde açıkça gözlemleyebiliyoruz. Apple'ın iWork uygulamalarına verdiği önem, bahsettiğimiz gibi Microsoft'un uygulamalarını çıkartması ve son olarak Google'ın da bu pazara dahil olmasıyla birlikte rekabet iyice kızışıyor. Ancak bu tarz uygulamaların getirdiği en büyük rahatlık ise her zaman son tüketici olan kullanıcılara yarıyor.

Üzerinden Google Drive'ınızdaki belgelere erişebileceğiniz uygulamalar aracılığıyla yeni belgeler oluşturabiliyor, belgeler üzerinde gerekli düzeltmeleri yapabiliyor ve tekrar Google Drive'ınıza kayıt edebiliyorsunuz. Bu temel işlemlerin yanı sıra belgeleri paylaşmanız, üzerine yorumlar bırakmanız mümkün. Böylece mobil olarak, Google Drive üzerindeki işlemlerinizi yapabiliyor olacaksınız.

Google Docs'un iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu buradan; Google Sheets'in iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.