Twitter'ın 1. çeyrek sonuçları: Daha fazla kullanıcı, daha fazla zarar, daha fazla hayal kırıklığı

Twitter'ın 1. çeyrek sonuçları: Daha fazla kullanıcı, daha fazla zarar, daha fazla hayal kırıklığı

Twitter 31 Mart 2014'te sona eren birinci çeyrek sonuçlarını dün duyurdu. Buna göre şirket yıllık bazda aylık kullanıcı sayısını (MAU) yüzde 25 oranında artırarak 255 milyon kişiye ulaştı. Bu kitlenin 198 milyonunun (%78'i) mobil kullanıcılar olduğu belirtiliyor.

Yıllık bazda gelirlerini yüzde 119 artırarak 250 milyon dolara ulaşan Twitter'ın CEO'su Dick Costolo, çok güçlü bir ilk çeyrek geçirdiklerini söylüyor. Costolo'nun açıklaması şöyle devam ediyor: "Artan kullanıcı sayımız ve etkileşim oranımız sayesinde gelirlerimiz yıllık bazda arttı. Aynı zamanda küresel erişimimizi genişlettik ve ölçeğimizi de büyüttük. MoPub'ın entegrasyonuyla her ay 1 milyardan fazla iOS ve Android kullanıcısına ulaşıyoru. Bu bizi dünyanın en büyük uygulama içi reklam piyasalarından biri yapıyor ve hatta bu büyüklükte doğal reklam sunabilen tek şirketiz."

Costolo'nun açıklamaları yatırımcıları ise ikna etmeye yetmedi ve şirketin hisseleri son zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Twitter, bu dönemde gelirlerini artırmasına artırdı ama bu şirketi zarar etmekten kurtarmaya yetmedi. Twitter, bu dönemde 132 milyon dolar net zarar açıkladı. Bu, geçtiğimiz yılın aynı döneminin dört katı.

Twitter 2014 1. çeyrek

Şirketin zaman akışı görüntülenme sayısı, yıllık bazda yüzde 15 artarak 2014 birinci çeyrekte 157 milyara ulaştı.

Bununla birlikte Twitter'ın gelir yaratma becerisini gösteren en önemli gösterge sayabileceğimiz, her bin zaman akışı görüntülenmesi başına sağlanan reklam geliri oranı 1.44 dolar olarak açıklandı. Twitter bunun yıllık bazda yüzde 96'lık bir artış olduğunu söylüyor. Bu doğru ancak yetersiz bir kıyaslama. Aynı oran bir önceki çeyrekte 1.49 dolar olarak açıklanmıştı. Bu, Twitter'ın artan kullanımından gelir sağlamakta çok da başarılı olmadığını gösteriyor.

Twitter hisse bloomberg

Kaynak: Bloomberg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.