Nod yüzüklerin efendisi olmaya aday

EleNod yüzükktronik cihazları el-vücut hareketleriyle kontrol etmek kendi başına oldukça havalı bir deneyim. Bluetooth bağlantısıyla çalışan ve cihazlarınızı el hareketlerinizle kontrol etmenizi sağlayan Nod ise şimdiye kadar gördüklerimiz arasında en havalı olanı.

Nod'un iddiası, cihazlarınızla iletişiminizde bir devrim yaratmak. Öğrenecek yeni semboller, boşlukta komut yazmalar olmadan, sadece doğal işaretlerinizle cihazlarınızı kontrol etmeninizi sağlıyor.

Nod'u Apple, Google ve Jawbone gibi tüketici elektroniği alanında lider şirketlerin eski çalışanlarından oluşan bir ekip tasarlamış. Nod'un finansal açıdan da güçlü bir şirket  olduğu belirtiliyor, zira ürün doğrudan piyasaya sunuluyor, yani kitle kaynaklı fonlama gibi dışarıdan kaynaklara ihtiyaç duymuyor.

Benzerlerine göre, minimal hareketlere daha duyarlı olan Nod'la elinizi çevirip termostatınızın sıcaklığını ayarlayabiliyor, TV'nizi açıp kapatabiliyor ya da en sevdiğiniz TV programını aramak için hareketle kontrol edilebilen özel bir klavyeyi çağırabiliyorsunuz. Bu ve benzeri fonksiyonları daha detaylı bir biçimde görebileceğiniz Nod'un kendi videosunu da yazının devamında bulabilirsiniz.

Nod, iOS veya Android telefon ve tabletleri, Mac OSX ya da Windows bilgisayarları, Bluetooth/Wifi lambaları, Nest termostatları ve daha birçok ürünü kontrol etmenizi sağlıyor.

API'ı geliştiriciler için açık olan Nod'la ilgili oldukça detaylı bilgiyi kendi sayfasında bulabilirsiniz.

149 dolardan piyasaya sunulan Nod, şimdiden ön siparişleri almaya başlamış. Ancak şu anda yalnızca Amerika için sipariş verilebiliyor. Şahsen Amerika'daki arkadaşlarımdan bana küçük bir iyilik yapmasını istemeyi düşünüyorum ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.