Facebook, mobil beğen tuşunu tanıttı

Facebook, mobil beğen tuşunu tanıttı

Screen Shot 2014-04-30 at 21.48.37Facebook'un trafik yaratmak ve yeni uygulamalar keşfetmekte oldukça fonksiyonel olan "Beğen" düğmesi çeşitlendi. Facebook'un canlı bloglama ile aktardığımız geliştiriciler konferansı f8 sırasında Stratejik Ortaklıkları Direktörü Ime Archibong'un duyurduğu yeni beğen tuşunun adı, mobil beğen.

Önümüzdeki haftalarda hayata geçmesi beklenen mobil beğen tuşu, beğen tuşunun üçüncü parti geliştiricilerin uygulamarına eklemelerine izin verecek şekilde geliştirilmiş hali. Mobil beğen tuşunun ana fonksiyonu -aşina olduğumuz beğen tuşu gibi- kullanıcıların paylaşım yapmasını sağlamak.

Bugüne kadar, uygulamalar için beğen tuşunu kolayca ekleyebilecekleri bir yöntem yoktu ve Facebook, biraz da geç de olsa bu anonsla web'deki kolaylığı mobile de taşımış oldu.

mobil beğen facebook

Facebook'un meşhur mavi düğmesi, web'e tarayıcımızdan daha çok uygulamalarla çıktığımız şu günlerde gittikçe daha görünmez hale geliyordu. Bunu fark eden Facebook, duruma el koyup kullanıcıların artık mobil uygulamalardan da istedikleri zaman istedikleri şeyi beğenmesine imkan veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.