Konum paylaşımı odağında yerli mobil sosyal ağ: SocialEyes

Konum paylaşımı odağında yerli mobil sosyal ağ: SocialEyes

Sosyal ağ kullanımında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye'den bu alanda girişimler de çıkıyor. Bunların büyük çoğunluğu etkin bir çekirdek topluluğu oluşturmadan büyümek istediklerinden ve yazılımı topluluğun önünde tutmasından hedefe pek de kolay ulaşamıyor. Küresel anlamda Google+'ı bu tavra örnek gösterebiliriz.

Girişimcinin sosyal ağda aradığı özelliği bulamadığı gerçeğinden yola çıkan yerli sosyal girişimlerden birisi de SocialEyesCan Kağıtçıbaşı ve Uğur Atar tarafından hayata geçirilen, Doruk Doğramacı'nın 200 bin dolar tohum yatırımı yaptığı ağ, lokasyon temelinde kullanıcıların paylaşımlarına olanak tanıyor. Kullanıcılar Facebook, Twitter  bağlantısıyla da hali hazırda kullanılan sosyal ağlarda paylaşımlarını devam ettirebiliyor.

Lokasyon belirtmeden paylaşıma olanak tanımayan SocialEyes'ın bu özelliği kullanıcıların bir kısmını uzak tutacaksa da, ürünün temel özelliği bu olduğu için önemli. Kullanıcılar haritaya bakarak diğer kullanıcıların herkese açık yaptığı paylaşıma veya arkadaşlarının kendi aralarında yaptığı paylaşımlara anlık olarak ulaşabiliyor.

socialeyes-ekran-goruntusu

Fotoğraf ve yazılı paylaşımların haricinde son dönemde Facebook'ta kullanım sayıları hızla artan 'durum bildirimleri'ni de SocialEyes'ta paylaşabilen kullanıcılar ister arkadaşlarının isterlerse herkese açık paylaşım yapanların haber akışına ulaşabiliyor. Arkadaşlar haricinde hiç tanımadığı kişilere alışverişte veya sinemada sanal olarak eşlik edebilmesine olanak tanıyan SocialEyes'ın bu özelliği dikkat çekiyor.

Şu an için sadece iOS'ta çıkan uygulamayı indirmek isteyenler buradan ulaşabilirler. İlerleyen süreçte Android kullanıcıları için de uygulamayı çıkartmayı planlayan girişim kısa süre içerisinde 1000'den fazla indirmeye ulaşmış. İndirme sayısından ziyade topluluğun aktif olmasının önemli olduğunu akılda tutarak, uygulamanın ilerleyen süreçte nasıl bir büyüme sağlayacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.