Dünyanın ilk Bitcoin debit kartı Xapo duyuruldu

Dünyanın ilk Bitcoin debit kartı Xapo duyuruldu

Bitcoin madeni olarak nitelendirilen Bitcoin'lerinizi sizin için güvenle saklayan ve Bitcoin cüzdan hizmeti veren Palo Alto merkezli girişim Xapo, Bitcoin cüzdanınızla debit kartınızı eşleyerek, POS makinelerinden Xapo Bitcoin kartı aracılığıyla Bitcoin'lerinizi harcamanızı sağlıyor.

Wences Casares tarafından kurulan şirket, Mart ayında Benchmark Capital, Ribbit Capital ve Fortress Investment Group LLC'den 20 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Xapo çıkardığı debit kart ile birlikte kullanıcıların online ortamda da kartları aracılığıyla Bitcoin'le ödeme yapılması sağlanıyor.

xapo debit card

Xapo, Bitcoin'lerin bulunduğu cüzdan sistemiyle entegre çalışıyor ve yapılan harcamalar da Bitcoin cüzdan hesabından kesiliyor. Xapo debit kartların şu an için kullanabileceği bir ATM'si ise bulunmuyor. Tıpkı banka kartı ile benzer modelde çalışan Xapo debit kart, Bitcoin'leri bulunan kullanıcıların Bitcoin'lerini her ortamda harcayabilmelerini sağlama amacı taşıyor.

Xapo tarafından duyurulan debit kartlar, MasterCard kabul edilen POS cihazları üzerinde kullanılabiliyor ve daha önce belirttiğimiz gibi online ortamdaki ödemlerde de kullanılabiliyor. İşletmeler, Bitcoin ile ödeme yapan kullanıcılardan aldığı ödemeleri ise Bitcoin'in kendi yerel para birimlerine çevrilmiş karşılığını alıyorlar. Xapo hesabı bulunmayan kullanıcılar debit kart alabilmek için Xapo cüzdanlarının PIN'ini belirleyerek, debit kartları için ön talepte bulunulabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.