Akıllı çorap Owlet, 1.85 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı çorap Owlet, 1.85 milyon dolar yatırım aldı

Bebekler için geliştirilmiş akıllı çoraplar Owlet, aralarında ff Venture Capital, Eniac Ventures, Azimuth Ventures, Life Sciences Angel Network ve Peak Ventures gibi yatırımcıların bulunduğu bir gruptan toplam 1.85 milyon dolarlık yatırım aldı.

Daha önce Webrazzi'de yer verdiğimiz bebekler için geliştirilen kablosuz akıllı çorap Owlet, çocukların sağlığını sadece ayaklarına takılan bir giyilebilir teknoloji ürünüyle ölçme konusunda yardımcı oluyor. Bebeklerin oksijen seviyesini, kalp ritmini, vücut sıcaklıklarını ölçebiliyor.

Owlet

Owlet'in mobil uygulaması üzerinden bebeğinizin kalp atışlarını, oksijen seviyesini, vücut sıcaklığı gibi verilerin yanı sıra, yatış pozisyonunu da takip edebiliyorsunuz.

Owlet CEO'su Kurt Workman, aldığı yatırımla ilgili olarak dünyayı değiştirecek bir ürüne sahip olduklarını aktarırken, her bebeğin sağlığının yakın gelecekte bu giyilebilir teknoloji ürünleriyle takip edileceği söyleniyor. Kısacası aldığı yatırımla birlikte oldukça yaygınlaşacak bir ürün olacağını tahmin ettiğim Owlet'e hem anne-baba adaylarının hem de hastanelerin büyük ilgi göstermesini bekliyorum.

Yıkanabilir ve su geçirmez bir ürün olan Owlet'in ilk teslimatını 2014 yılının yaz aylarında yapması bekleniyor. Şu anda mavi ve pembe olmak üzere iki renkte satılan Owlet'e ön siparişler de kabul ediliyor. Ürünün fiyatı ise 250 dolar olarak belirlenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.