Yeni tasarıma geçen Codecademy tam bir eğitim platformu olmayı hedefliyor

CODECADEMYGeçtiğimiz 10 yıllık süreçte teknoloji ve bilişim şirketlerinde çalışan yönetici ve operasyonel personelin en azından bir miktar kod bilgisine sahip olması çok büyük önem kazandı. Dolayısıyla kod yazmayı ve temelini öğretmek amaçlı birçok ücretsiz online servis bu alanda kullanıcılara hizmet vermeye başladı.

Bunlardan ilk akla geleni şüphesiz Codecademy. Şirket geçtiğimiz günlerde yayına aldığı yeni tasarımıyla kullanımı ve öğrenmeyi daha da kolaylaştıran pek çok radikal değişikliği devreye soktu.

24 milyon kullanıcıya sahip servisin yeni tasarımında ilk dikkat çeken nokta, tipografi ve ikonlar arasındaki uyum. Tasarımda kullanılan renk plaetinin oldukça dengeli olduğunu, gözü yormadığını ve dikkati dağıtmayan oldukça sade bir görünüm kazandığı söylenebilir. Yeni tasarımla birlikte kodlama dersleri de daha fazla ön plana çıkarılıyor, her dersi tamamladıktan sonra verilen madalyaları sosyal ağlarda paylaşma seçeneğiyle kullanıcılara bir motivasyon sağlanarak kursa devam etmeleri teşvik ediliyor.

Ders sonlarında kazanılan madalyalar site üzerindeki kişisel sayfa üzerinde de listelenebiliyor. Böylece kullanıcıların yetkinliklerini göstermeleri ve kendilerini daha iyi kanıtlayabilmeleri amaçlanıyor. Yeni eklenen özellikler ve ön plana çıkartılan yeniliklerle birlikte servis Behance ve Dribbble gibi bir portfolyo servisine doğru ilerliyor.

CODECADEMY 1

 Codecademy CEO'su Zach Sims'in yeni tasarıma ilişkin olarak söyledikleri oldukça önemli. Haftalarca test edildikten sonra yayına alınan tasarımın hem iş kovalayan profesyonel tasarımcılara hem de kişisel websitesi yapan lise öğrencilere hitap ettiğimi aktarmış Sims. Bununla birlikte servisin yalnızca ücretsiz online eğitim veren bir servisten tam bir platform olmaya doğru ilerlemesi yeni tasarımla birlikte amaçlanmış. Sims'in sözlerini ilgilisi için buraya kopyalayalım:

“We’ve been testing our new learning interface for weeks and we’ve seen it applied in an amazing number of ways — from designers at major firms winning new consulting work because of their ability to build their designs to students in high school making personal webpages for themselves,” Zach Sims, CEO and co-founder of Codecademy. 

CODECADEMY-2

Codecademy'nin tasarım direktörü Manuel Lima, medium üzerinde yeni tasarımı yaparken nelere dikkat ettiklerini ve neyi neden yaptıklarını açıkladığı yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni tasarımda ön plana çıkartılan diğer bir unsur da "Teach" bölümü. Servise kayıtlı kullanıcılar değişik başlıklar altında (Courses, Knowledge, Reputation) bilgilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorlar. Codecademy'yi daha önce denemediyseniz mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.