Lytro ikinci nesil kamerası Illium ile pazara iddialı bir giriş yapıyor

Lytro ikinci nesil kamerası Illium ile pazara iddialı bir giriş yapıyor

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, "fotoğraf devrimini" gerçekleştirmek üzere 40 milyon dolar yatırım aldığını açıklayan Lytro, DSLR gibi görünen yeni kamerası Lytro Illium'u duyurdu.

Lytro Illium, bir ışık alanı fotoğrafçılığı kamerası. Illium'un en önemli yeteneği ise, siz fotoğrafı çektikten sonra dahi, fotoğrafın odak noktasını istediğiniz gibi değiştirebiliyor oluşunuz. Bu da fotoğrafı çektikten sonra dahi üzerinde teknik araçlarla asla yapamayacağınız focus odağını değiştirme imkanınız bulunması.

Lytro Illium'un 40 Megaray'lik (Light Field Sensor'ün MP'i diyebiliriz bu birime) özelleştirilmiş sensörü bulunuyor.  Yarım kilogram ağırlığa sahip Illium, son derece hafif ve üzerinde değiştirilebilir bir lensi bulunmuyor. Sadece tek bir lensle çalışan Illium'un bu objektifi f/2.0 diyafram aralığına sahip ve 1:3 macro değerleri ile geniş açılı fotoğraflar çekmenize de imkan tanıyor. Kısacası 30-250mm'lik bu objektif size oldukça geniş bir yelpazede çekim yapma olanağı sunuyor.

Lytro Illium

Ön sipariş almaya başlanan Lytro Illium kameranın fiyatı ise 1,499$ olarak belirlenmiş. Temmuz ortasında satışa çıkması beklenen Lytro Illium'un en büyük rakipleri ise aslında akıllı telefonlar. Işık alanı fotoğrafçılığına yeni kamera teknolojilerinde yatırım yapan devasa akıllı telefon üreticileri, Lytro Illium'a rakip olabilir ancak yine de Lytro sadece fotoğraf odaklı olması ile akıllı telefonlar karşısında rakip olsa da yenilmeyecektir.

4 inç'lik dokunmatik ekrana sahip Illium'un üstünde bir Lytro butonu bulunuyor. Bu buton aracılığıyla Lytro kamerasının karakteristik özelliklerini kullanabiliyor ve fotoğraflarınızı dokunmatik ekran üzerinden anlık olarak görebiliyorsunuz. Bu da size çektiğiniz fotoğrafla anlık geri bildirimler almanızı sağlıyor. Böylece fotoğraf çekerken en iyi fotoğrafı çekme konusunda daha sağlıklı hareket edebilmeniz mümkün oluyor.

Lytro'nun daha önce çıkan uygulamalarının yanı sıra, Illium için kullanabileceğiniz bir masaüstü bilgisayar yazılımı da bulunmakta. SD kart girişine sahip Lytro Illium'a tripod'la da kullanabiliyorsunuz. Lytro Illium'un yeteneklerini görebilmek için hemen aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.