Facebook'la giriş seçeneğinin tercih edilme oranı yüzde 53 [infografik]

Facebook'la giriş seçeneğinin tercih edilme oranı yüzde 53 [infografik]

social-loginKullanıcı adı ve şifrenin yazılmasına alternatif olarak, kullanıcının sosyal ağlardaki hesabı ile bir başka web sitesine giriş yapması olarak adlandırabileceğimiz Sosyal Giriş’in kullanımının arttığını Ekim ayında sizlerle paylaşmıştık. Sosyal müşteri yönetim aracı Gigya yeni yayınladığı infografikle girişte sosyal ağı tercih edenlerin rakamını açıklamasa da tercihlerde yaşanan değişimi gösteriyor.

Facebook’la giriş seçeneğinin %51 ile kullanıcıların en çok tercih ettiği seçenek olduğunu Ekim ayından itibaren geçen sürede Facebook yüzde 53'e ulaşmış. Google+'ın önemli bir alternatif olarak ikinci sırada yer aldığı infografikte kullanıcıların sosyal girişte Google'ın sosyal ağını tercih etme oranları yüzde 26'dan yüzde 28'e çıkmış. Kuzey Amerika'da yaşayan kullanıcı davranışlarını belirten grafikte Yahoo yüzde 13'lük paya sahip olduğu gözleniyor. Türkiye'nin bulunduğu Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesinde Yahoo, yüzde 6'lık payla beklinelenden daha yüksek paya sahip olduğunu söylememiz mümkün. Bu bölgede Facebook'la giriş seçeneğini tercih edenlerse yüzde 78'le Kuzey Amerika'dan 25 puan daha yüksek.

Sosyal giriş özelliğini hala kullanmayan veya Facebook'a alternatif hangi sosyal ağı kullanmalı diye düşünenler için tabloda net olarak ortaya çıkmış oluyor. Türkiye'nin bulunduğu bölgede sadece Facebook'la giriş yeterli görünüyor ama daha geniş bir seçenek sunmak isteyenler Facebook ve Google+'ı tercih edebilir.

Yeni üye sayısında artış yakalayamamasından dolayı yatırımcıların eleştirilerine maruz kalan Twitter'ın sosyal girişte yüzde 4 tercih edilmesinin sabit kalmasıyla bunu perçinlemiş oldu. İnfografikte ayrıca mobilde tercih edilme oranları da yerini alıyor. Twitter'la girişin mobilde tercih edime oranı yüzde 6'ya yükselirken Facebook bu mecrada da açık ara önde.

Sektöre bağlı tercih değişimlerinin de bulunduğu infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.sosyal-giris-infografik-q1

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.