İlerleyen süreç hangi gelişmelere gebe bilinmez ama toplulukların bulundukları yerden bağımsız olarak birlikte reaksiyon göstermesi sosyal medyayla net ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Politik reaksiyonların haricinde yardım amacıyla da sık sık kullanılan sosyal medyanın doğal afetlerde rakamlarını WhoIsHostingThis infografik olarak paylaştı.
Ülkemizin 2010'dan 2013'e doğal afetle büyük bir sınavı olmaması sevindirse de dünya genelinde Japonya'da yaşanılan Tsunaminin de aralarında bulunduğu afetlere tanık olduk. Afetlerde sosyal medyadan yapılan bilgilendirmelerin haricinde gelen yardımlarsa ayrıca sevindirici bir unsur.
Yardım kuruluşlarının online bağış alabilmesinin daha başlangıç aşamasında 2010'da Haiti'de yaşanılan depremde sosyal medyadan 8 milyon dolar toplanılması gelecek adına umut taşıyan noktalaradan birisi.
İnfografikte dikkat çeken bilgilerle devam edelim, Sandy kasırgasında 5 günde 20 milyon tweet atılırken yüzde 34'ünü haber ve bilgi içeren tweetler, yüzde 25'ini hasarla ilgili fotoğraf paylaşımları oluşturmuş. Politik tweetler yüzde 10'u oluştururken aynı oranda tweet dua ve iyi niyet dilekleri paylaşımlarını içermiş.
Sandy kasırgasında 303 milyon dolar sosyal medya desteğiyle toplandığı belirtilen infografiği aşağıda detaylı incleyebilirsiniz.