CoinMap: Bitcoin ve Litecoin kabul eden gerçek mağazaların haritası

CoinMap, Bitcoin'in ünlü fanları Trezor takımından, Stick takma adını kullanan ve Prag hackerspace'in kurucusu olan Pavol Rusnak tarafından geliştirildi.

CoinmapDünya üzerinde Bitcoin'i ödeme için kabul eden 4055 gerçek mağaza bulunuyor. Bugün yayımlanan ve her 15 dakikada bir güncellenen CoinMap'in bu yazı hazırlanırken gösterdiği sayı bu.

CoinMap, Bitcoin'in ünlü fanları Trezor takımından, Stick takma adını kullanan ve Prag hackerspace'in kurucusu olan Pavol Rusnak tarafından geliştirildi. Rusnak'ın Bitcoin'in resmi forumu Bitcointalk'ta paylaştığı harita kitle kaynaklı çalışıyor. OpenStreetMap kullanılarak geliştirilen harita, kullanıcıların Bitcoin kabul eden mekanların lokasyon bilgilerini girmeleri esasına dayanıyor. Bunun için kullanıcıların tek yapması gereken mekanları Bitcoin kabul ediyorsa, OpenStreetMap haritasında payment:bitcoin=yes etiketini girmek. 

CoinMap'in sol alt köşesindeki About Project sekmesinde görülebildiği gibi, projenin kaynak kodları da GitHub üzerinde yayımlanmış. Haritanın Bitcoin değil de CoinMap olarak adlandırılmasının sebebiyse haritada Litecoin'in de kabul edilidği yerleri görebiliyor olmamız. Bitcoin protokolünü kullanan Litecoin'in madencilik işlemindeki bazı teknik detaylarla Bitcoin'inden ayrılıyor.

Haritada Türkiye'de henüz bir kayıt açıldığını görmüyoruz ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa şehrinde iki mekanın Bitcoin kabul ettiğini görmek mümkün.

Bitcoin'i gerçek mağazalarda en yaygın kullanan iki coğrafyanın Kuzey Amerika ve Avrupa olduğunu görmek mümkün. An itibariyle her iki bölgede de 1000'in üzerinde mağaza işaretlenmiş.

coinmap

Haritanın tamamına buradan erişebilir, ekleme yapmak için de burayı kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.