Swap Boxes, Türkiye'de geliştirilen indie bir mobil oyun olarak bugün yayınlandı

Swap Boxes, Türkiye'de geliştirilen indie bir mobil oyun olarak bugün yayınlandı

Swap Boxes, Türkiye'de geliştirilen indie bir oyun ve bugün App Store'da yerini aldı. Oyunun yaratıcısı birkaç yıl önce burada tanıttığımız otomobil dikeyine odaklanan arama motoru Otomobul.com'un kurucusu Burak Bayer.

Bu kez özgün bir oyun geliştirmek için yola çıkan Bayer, Swap Boxes için eskiden kırtasiyelerde satılan boşluğu kaydırarak numaraları veya bir resmi uygun şekilde dizmeye yarayan bulmacalardan ve Dots oyunundan etkilenmiş.

Kuşlar, şekerlemeler, bitmeyen aşamalardan sıkılanlar için iyi bir kaçış olabilecek Swap Boxes'ta siyah kareyi takip ediyorsunuz. Tek aşamadan oluşan oyunda sadece zamana karşı yarışıyorsunuz.Oyunun amacı farklı renkteki kareleri tek bir satır veya sütunda toplamak. Görünümüyle kare bulmacayı andıran Swap Boxes'ın nostaljik bir havası var. Yıkılan her satır veya sütunda Tetris oyununa benzer bir haz almanız mümkün :)

Burak Bayer, oyunu geliştirirken, aynı zamanda yeni bir platform ve dil öğrenmiş. Kendi başına geliştirdiği için de fazla kompleks olmayan, eğlenceli ve fazla karmaşık olmayan bir grafik tasarım hedeflemiş. Ücretli olarak piyasaya sunulan Swap Boxes'ı Webrazzi okuyucuları, bu ayın sonuna kadar ücretsiz olarak indirebilecek. 

swap boxes swap boxes

Bayer, önce Color Swap adını verdiği oyun bir süre daha üzerinde çalışarak Swap Boxes'a dönüşmüş. Bu kadar basit gibi görünen bir oyunu, sıfırdan öğrenerek geliştirmekse 4 ayını almış. Tabi bunda tam zamanlı bir işte çalışırken akşamları yalnızca 1-2 saat uğraşabiliyor olmasının önemli payı var.

Swap Boxes, App Store'dan ücretli olarak indirilip oynanabiliyor. Oyun, uygulama içi satın almalarla da gelir yaratmayı hedefliyor. Uygulama içinde ek süre, ve ek hamleler için kutu satın alabiliyorsunuz.

Bugün yayınlanan ve Webrazzi okuyucları için kısa bir süreliğine ücretsiz olarak sunulan Swap Boxes'ı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.