Entrain uygulaması jetlag etkisini minimuma indiriyor

Entrain uygulaması jetlag etkisini minimuma indiriyor

Michigan Üniversitesi'nin araştırmacıları tarafından geliştirilen ücretsiz iOS uygulaması Entrain, jetlag yaşayan kullanıcılara uygulama üzerinden tavsiyeler vererek, biyolojik saatleri ile yerel saatin birbirini daha hızlı bulması konusunda size yardımcı oluyor.

Biraz daha teknik olarak, Entrain uygulaması sirkadiyen saat ile bulunduğu ortamdaki saat hizalamasını yapma konusunda kullanıcılarına yardım oluyor.

Michigan'ın matematikçileri tarafından geliştirilen algoritmayla size tavsiyeler sunan uygulama sayesinde bulunduğunuz yerel saate daha hızlı uyum sağlayabilmeniz mümkün oluyor.

Jetlag konusunda en önemli etkenlerden birisi ışık, bunun yanı sıra yemek saatleri ve uykudan uyanma saatleri yaşanan jetlag'in ağır geçip geçmemesiyle yakından alakalı olabiliyor.

Entrain'in çalışma prensibi basit. İlk olarak uygulama sizin vücudunuzun yaşadıklarının bir aynası oluyor ve biyolojik saatinizi tanıma konusunda sizden birkaç soru cevaplamanızı istiyor. Ardından ise yerel saati, yani ışık konusunu göz önüne alarak size tavsiyelerde bulunarak jetlag'i çabuk atlatmanız konusunda etkin bir biçimde size yardımcı oluyor.

Uygulamayı tanıtan detaylı videoyu aşağıdan izleyebileceğiniz gibi, sadece iOS sürümü olan uygulamayı da buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.