Berlin merkezli girişim hızlandırıcı Axel Springer Plug&Play, yeni dönem için başvuru almaya başladı

Berlin merkezli girişim hızlandırıcı Axel Springer Plug&Play, yeni dönem için başvuru almaya başladı

Webrazzi'de daha önce sizlere tanıttığımız Berlin/Almanya merkezli startup accelerator yani girişim hızlandırıcı Axel Springer Plug&Play, yaptığı açıklama ile yeni dönem başvurularının başladığını duyurdu.

Merkezi, Türkiye'den Almanya'ya giden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları Kreuzberg'de bulunan Axel Springer Plug&Play kısa süre içinde Avrupa'nın en etkili ve dikkat çeken girişim hızlandırıcı programlarından biri olmayı başardı diyebiliriz. Bu arada Google Chrome tabanlı VPN çözümü olan ZenMate'in de ASPP bünyesinden çıktığını belirtelim.

Üçüncü programı için 10 farklı internet girişimini Nisan ayıyla birlikte ofisinde ağırlamaya başlayan ASPP, dördüncü dönemini de dün duyurmuş oldu. Programla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Muhtemelen merak edeceğiniz bir soruya hemen yanıt vermek gerekirse; evet, ASPP için Türkiye'den de başvuru yapabiliyorsunuz. Ancak program süresince kendi imkanlarınız ile Berlin'de kalmanız gerekiyor.

Temel olarak girişimlere ofis alanı, tohum yatırımı, mentörlük, uluslararası yatırımcı sunumlarına katılma ve danışmanlık gibi imkanlar sağlayan ASPP, bu dönemle birlikte girişimleri kısa bir süreliğine Tel Aviv/İsrail'de ağırlayarak orada da projelerini tanıtma imkanı sağlayacakmış.

Axel Springer Plug&Play'in yeni 10 girişimine ve çok kısa tanımlarına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

  • Adincon: İçerik üreticileri için reklam gelirlerini arttırma üzerine bir servis
  • InStaff: Küçük çaplı işlerde geçici eleman bulma üzerine bir pazar yeri
  • Leinentausch.de: Köpek sahiplerinin kullanabileceği köpeklerini gezdirmek ya da konaklatmak için kişi ve mekan bulabileceği bir platform.
  • Milo Networks: Akıllı telefonlara uygulama geliştiren kişi ve şirketlerin kullanımına açık olan bir mikro-lokasyon servisi.
  • Orat.io: Web siteleri ve blog'ların, yorumlar haricinde gerçek kullanıcılardan 'feedback' toplamasına yardımcı olan bir platform.
  • Pagido: Freelance çalışanlar için finans yönetimi aracı.
  • ShareTheMeal: Kar amacı gütmeyen ShareTheMeal, akıllı telefon kullanıcılarına öğrencilerin yemeklerini maddi olarak karşılamasına olanak sağlıyor.
  • SnapClip: Bulutta çalışan bir video platformu olan SnapClip, kullanıcıların video upload etmesine ve edit'lemesine olanak sağlıyor.
  • truffls: İnsan kaynakları üzerine bir otomason yazılımı.
  • Yeppt: Arkadaş gruplarının kolay ve hızlı bir şekilde karar vermelerine yardımcı olan bir mobil uygulama.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.