Ömer Kuyucu: Türkiye dijital bağlantılı dünyanın yeni lideri olmalı

Ömer Kuyucu: Türkiye dijital bağlantılı dünyanın yeni lideri olmalı

Webrazzi’nin 2014’teki üçüncü etkinliği Mobil’14 Point Hotel Barbaros’ta Arda Kutsal’ın sunumu ile başladı. Bugünün yoğun programından bahseden Arda Kutsal, ardından günün ilk konuşmacısı olan ve Vodafone Türkiye’nin Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu’yu sunumunu yapmak üzere sahneye davet etti.

Dijital dönüşümden bahseden Ömer Kuyucu, aslında her şeyin Gutenberg’in matbaayı bulması ile başladığını söyledi. Ardından internetin girmesi işleri farklı bir boyuta taşırken, mobilin ortaya çıkması ile Gutenberg’in kitapları telefonlarımıza girmiş oldu.

Hepsi birbirinden önemli olan bu üç aşamanın üçüncüsü, dönüşüm anlamında içerisinde bulunduğumuz dönemde en önemlisi sayılabilir. Yapılan araştırmalar bu yıl içerisinde internet kullanımı anlamında mobilin PC’leri geride bırakacağını gösteriyor.

Fakat Kuyucu dijital dönüşüm sürecinde telefon, PC ve tabletleri birbirlerinden ayrı düşünmenin çok da doğru olmayacağını söylüyor…

Dijital dönüşümün vardığı noktada aslında mobilin devreye girmesi ile birlikte aslında çoklu ekran dönemi başlamış oldu. Kullanıcılar yoldayken bilgiye erişmek için telefonlarını kullanıyorlar. İşlerine vardıklarında daha büyük ekranlı PC’lere geçiyorlar. Evlerine döndüklerinde ise tabletlerine geçiyorlar. Dolayısıyla aslında dijital dönüşüm, kullanıcıların bilgiye erişme ve teknoloji kullanma alışkanlıkları ile şekilleniyor.

Ömer Kuyucu: Türkiye dijital bağlantılı dünyanın yeni lideri olmalı

Tabi ki bu konuda aslında kullanıcılara değinmemek olmaz. Ömer Kuyucu, farklı kullanıcıları türlerini ve onların teknolojiye olan mesafelerini anlamanın çok önemli olduğunu söyledi. Dijital dönüşüm bu nedenle her kullanıcı için farklı bir anlama geliyor ve özellikle de kurumlar ve girişimciler açısından bunu anlayabilmek son derece önemli.

“Türkiye dijital bağlantılı dünyanın yeni lideri olmalı” diyen Kuyucu, bunun temel nedenlerinden bahsetti. İlk olarak Türkiye, Batı’dan Doğu’ya hareket eden gelişimin tam ortasında yer alıyor. Mobil veri büyümesinin son derece yüksek olduğu ülkemizde aynı zamanda bilgi teknolojilerine yapılan yatırım gelişmiş olan ülkelere göre daha yüksek.

Bu bağlamda Kuyucu, operatörler açısından 4 önemli konuyu sıraladı:

1- Kişisel veri

2- Nesnelerin internet

3- Dijital ticaret

4- network yani bağlantıyı sağlamak.

Kuyucu bunları sağlamak için en önemli ihtiyacın ise çözüm ortakları, yani girişimciler olduğunu söyledi ve sunumun son kısmında yakın zamanda Vodafone olarak bir girişimcilik programı lansmanı yapacaklarını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.