HerGünBirFilm: Cem Altınsaray'ın #hergunbirfilm önerileri mobil uygulama oldu

HerGünBirFilm: Cem Altınsaray'ın #hergunbirfilm önerileri mobil uygulama oldu

hergunbirfilmTürkiye'nin en tanınmış sinefillerinden Cem Altınsaray, 20 Haziran 2012'den bu yana Twitter'dan #hergunbirfilm hashtag'iyle takipçilerine bir film öneriyor. Ana akım popüler filmlerden ziyade, Altınsaray, özellikle az bilinen, iyi seçilmiş filmleri listeliyor.

Yeni filmler keşfetmek isteyen birçok sinema tutkunu için "farklı dönemlerden, ekollerden ve türlerden filmler önermeye özen gösteriyorum" diyor Altınsaray.

Altınsaray 200 filmlik öneri listesini Instagram'a taşıdıktan sonra gördüğü ilgi üzerine, HerGünBirFilm'i herkesin faydalanabileceği bir platform haline getirmeye karar vermiş.  Bunun sonucunda ortaya çıkan HerGünBirFilm uygulaması bugün App Store'da yerini aldı. HerGünBirFilm, kullanımı kolay, içerik odaklı ve sadece sinemayla ilgili bir uygulama olarak kurgulanmış.

App Store'dan ücretsiz olarak indirilen HerGünBirFilm uygulamasına giriş yapmak için üye olmak gerekmiyor. Uygulamanın ana fonksiyonu size her gün bir film önermesi. Ancak sinema severler uygulamada bundan çok daha fazlasını bulabilirler.

Uygulamanın ana menüsünde Günün Filmi, Tüm Filmler, İzlediklerim, Blog ve Hakkında seçenekleri sıralanıyor. Tüm Filmler, 1900'lerden günümüze kadar dönem veya aile, aksiyon, western, gerilim gibi türlere göre sınıflandırılabiliyor. Buradan da anlaşıldığı gibi uygulamanın film arşivi oldukça geniş.

hergunbirfilm hergunbirfilm2 hergunbirfilm3

Uygulamada, Canım Kardeşim gibi Türk sineması klasiklerinden, Francis Ford Coppola'nın The Conversation'ına kadar geniş yelpazede filmlere ait sayfalarda süre, dakika gibi genel bilgilerin yanında, Altınsaray'ın kendi kaleminden sinopsisler yer alıyor.

Film sayfalarında benzer film önerileri de sıralanıyor. Burada gördüğünüz filmleri görselin sağ alt köşesindeki imgeye dokunarak İzlediklerim'e taşıyabiliyorsunuz.

Uygulama üzerinden sosyal paylaşım yapmak da mümkün ancak burada bazı teknik sorunlar yaşanabiliyor. Uygulamanın sonraki güncellemelerinde bunların düzeltilmesi gerektiğini belirtelim.

Uygulamada filmler IMDb listelemeleriyle desteklenmiş. Bununla birlikte Altınsaray'ın Most of Us Needs the Eggs isimli blogu da uygulamaya dahil edilmiş. Studio Nord tarafından geliştirilen uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.