Deniz Devrim Cengiz: İnternet bankacılığı geçiş dönemiydi, yerini mobile bırakacak

 Deniz Devrim Cengiz: İnternet bankacılığı geçiş dönemiydi, yerini mobile bırakacak

TEB Alternatif Kanalları Dağıtım Direktörü Deniz Devrim Cengiz  Webrazzi: Mobil'14 konferasında hem müşteri hem de bankalar açısından mobilin neden bu kadar çekici olduğu sorusunu yanıtladı.

Müşterilerin mobile alışma sürecinde sosyal ağların rolünü vurgulayan ve mobil kullanım oranlarını paylaşan Deniz Devrim Cengiz, kullanıcıda mobil davranışın burada başladığını belirtti.

Mobile geçişi anlatırken Deniz Devrim Cengiz'in savunduğu ilginç noktalardan biri dijitalle değişen bankacılıkta internet bankacılığının bir ara dönem olduğunu ve ilerleyen süreçte yerini tamamen mobil bankacılığa bırakacağıydı.photo 2 (7)

Deniz Devrim Cengiz konuşmasının devamında, doğru zamanda doğru müşteriye dokunmak konusunun uzun zamandır konuşulanlar arasında bulunduğuna, mobille birlikte tam da bu konuda önemli ilerleme sağlandığına dikkat çekiyor.

Beacon teknolojisinin önemine değinerek, ilerleyen süreçte kullanıcılar Beacon teknolojisinden sıkılmış olsada,  doğru müşteriye doğru zamanda ulaşma sürecine önemli katkısının bulunacağını belirtiyor.

Verimlilik konusuna değinen Deniz Devrim Cengiz, ABD'de en düşük işlem ve satış maliyetinin mobilde olduğunu paylaştı. Cengiz, ABD'de son 5 yılda şubeden yapılan işlem adedinin yarıya düştüğünü, mobilde çeklerin fotoğrafı çekilerek bankaya gönderilip hesaba yatırılmasının bile mümkün olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.