'Uygulama dünyasının geldiği nokta Nesnelerin İnterneti'

'Uygulama dünyasının geldiği nokta Nesnelerin İnterneti'

Webrazzi Mobil'14'ün konuşmacılarından biri de tmob Yönetici Ortağı Atahan Işık oldu. 'Mobility yarışında kazanan kim olacak?' başlıklı sunumuyla sahneye çıkan Işık, mobilde 'nereden geldik nereye gidioruz'u kısaca özetlemeye çalıştı.

Konuşmasının başında mobil dünyada eski günlerde yaşanılan ritüellere ve alışkanlıklara değinen Işık, SMS çağından iPhone ve Android cihazlar vasıtasıyla gelinen uygulama dünyasının üzerinde durdu. Işık'a göre uygulama dünyasından sonraki aşaması Internet of Things yani Nesnelerin İnterneti. Atahan Işık'ın IoT tanımı da şu şekilde 'Bir nesnenin, evlerimizdeki herhangi bir şeyin, bir çeşit chip vasıtasıyla internete bağlı olma durumu'.

Hemen aşağıda sizlerle paylatığımız video'yu seyircilere izleten Işık, 'Unutmayın, bundan 15 sene sonra bu arkadaşa satış yapacaksınız. Ve ben Google reklamı ile kendisinden conversion elde edebileceğinizi pek sanmıyorum' dedi.

tmob olarak uzun yıllardır uygulama geliştirdiklerini ve özellikle son yıllarda iBeacon ile NFC gibi yan teknolojilerle entegrasyonun oldukça önem kazandığını da anlatan Işık, gelecek dönemin bu anahtar kelimelerde gizli olduğunun altını çizdi. Sunumun devamında inovatif uygulama ve teknolojilerden bahsetmeye devam eden tmob Yönetici Ortağı, teknoloji kullanımı ve seçimi konusunda da bazı püf noktalar anlattı.

Atahan Işık, sunumunu şu cümlelerle bitirdi: 'Özetle mobility yarışında kazanan, yukarıda iPad ile oynayan küçük çoçuğu yakalayanlar olacak. Dolayısıyla gerekirse her konuda ilk davranan olmak gerekiyor. Tabii bir de trajikomik olarak günümüzde yaşadığımız şarj sorunu var, ofiste sürekli bu konudan şikayet ediyoruz.' :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.