.luxury alan adı satışa çıktı, fiyatlar 800 dolardan başlıyor

.luxury alan adı satışa çıktı, fiyatlar 800 dolardan başlıyor

.luxury, adından anlaşıldığı gibi, online lüks endüstrisini bir araya getirmeyi amaçlayan alan adının satışları başladı. .luxury alan adlarının satışında şu anda landrush phase yani "arazi kapma yarışı fazı" süreci işliyor. Bu öncelikli başvuru sürecinde üst düzey alan adları satışa sunuluyor ve birden fazla alıcının ilgilendiği alan adları için açık artırma düzenleniyor. Bu nedenle, landrush phase'den satışa sunulan alan adları fiyatlarıyla da adından söz ettiriyor.

Bundan önce 60 günlük bir süre için yalnızca markalara açılan .luxury alan adını şimdiye kadar aralarında Chanel, Versace, Gucci, Cartier, Valentino, Van Cleef ve Bvulgari gibi adı lüksle özdeşleşen 500 marka satın almış.

.luxury alan adlarının fiyatları da 800 dolardan başlıyor. Bu özel alan adına sahip olmak isteyen birey ve kurumlar için ön kayıtlar 10 Mayıs'a kadar devam edecek.

.luxury ile birlikte geçtiğimiz günlerde satışa çıkan ve fiyatı 198 dolardan başlayan .club'ın satışı devam ediyor. English.club alan adı geçtiğimiz günlerde 17,500 dolara alıcı bulmuş.

dotluxury .com

Yeni çıkanlar listesinde dikkat çeken bir diğer alan adı da .rich. Türkçe'de zengin anlamına gelen alan adını almak için en az  2600 doları gözden çıkarmak gerekiyor.Alan adı şu anda "generally available" satış sürecinde.

.luxury alan adlarıyla ilgili detaylı bilgiye, dotluxury.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.