American Airlines'a tehditkar tweet atan Hollandalı genç kız tutuklandı

American Airlines'a tehditkar tweet atan Hollandalı genç kız tutuklandı

Havayolu şirketleri sosyal medyada etkin bir rol oynuyor, sosyal medya hesapları yüzbinlerce kullanıcı tarafından anlık olarak takip ediliyor. Bu trafikte elbette arada bazı arızalar meydana gelmesi de kaçnılmaz oluyor. Son ilginç örnek American Airlines ile ilgili. Firmayı mention ederek atılan bir tehdit tweet'i sonucunda Hollanda'da bir kız tutuklandı.

Kullanıcı adında Sarah isminin yazılı olduğu 14 yaşındaki Hollandalı kız, American Airlines'ın 800 bin takipçiye sahip resmi hesabını da mention'layarak isminin İbrahim ve Afganistanlı olduğunu, El-Kaide terör örgütünün bir parçası olduğunu tweet'leyerek, 1 Haziran'da büyük bir eylemde bulunacağını aktardı.

american-express-twitter2
14 yaşındaki kızın tutuklanmasına sebep olan tweet'i

Karşılık olarak bu tür tehditleri ciddiye aldığına dair bir cevap tweet'i atan American Airlines, krizle ilgili hızlı aksiyon aldı ve konuyu güvenlik birimlerine ve FBI'a bildirdi. 14 yaşındaki kız her ne kadar cevap tweet'lerinde "şaka yaptığını" söylese de, tutuklanmaktan ve hesabının Twitter tarafından askıya alınmasından kurtulamadı.

IP adresinde kısa sürede yeri tespit edilen Hollandalı kızın, Rotterdam'da oturduğu belirlendi. 14 yaşında attığı tweet yüzünden tutuklanması Rotterdam polis teşkilatının resmi Twitter hesabı üzerinden de doğrulandı. Hesap aynı zamanda soruşturmanın sürdüğünü de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.