Biletix ve Turkcell'den işbirliği; Biletler SMS olarak gelecek

Biletix ve Turkcell'den işbirliği; Biletler SMS olarak gelecek

Ticketmaster'ın sahip olduğu Biletix Turkcell'le iş birliğine gitti. Apple kullanıcıları için Passbook hizmetinin de aralarında bulunduğu dijital biletleme servislerini yurt dışında sunan Ticketmaster, Türkiye'de SMS'le bilet servisini kullanıma açtı.

Turkcell’in mobil bilet servisi Biletim Cepte'yle yapılan iş birliği sonucunda atılan adımda Biletix biletleri cep telefonuna SMS olarak geliyor ve etkinlik öncesinde görevlinin akıllı telefonundaki uygulama ile doğrulanıyor. Turkcell'le yapılan iş birliğiyle geliştirilse de bu servisten tüm operatörlerin abonelerinin faydalanabildiğini paylaşalım.

Özellikle çevreyi koruma adına kağıt israfını önleyecek adımlardan birisi olan biletin SMS'le gönderilmesi kullanıcılarında hayatını kolaylaştıracak. Kağıt biletin basılması, kullanıcının Biletix noktasından teslim alması süreçlerini bitirecek olan SMS bilet, kağıt tasarrufuyla birlikte önemli derecede zaman tasarrufu da sağlayacak.

Hizmetin tanıtılmasına karşılık ilk etapta kısıtlı etkinliklerde geçerli olacağını paylaşalım yaygınlaşması için zaman kısıtlaması henüz belirtilmiyor. 2014'te SMS biletin lansmanı yapılması ve SMS biletle gelecek faydalarının ikilemi bir yana, sürecin nasıl işlediğine merak edenler hazırlanmış görseli altta bulabilirsiniz;

biletix-turkcell

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.