Condoleezza Rice, fotoğraf paylaşım uygulaması Carousel ve Dropbox'ın yeni sezonu

Condoleezza Rice, fotoğraf paylaşım uygulaması Carousel ve Dropbox'ın yeni sezonu

Dropbox için yeni bir sezon başlıyor. Dropbox'ın yeni sezonunda, halka arzdan küreselleşmeye, kurumsal müşterilerden sosyal uygulamalara büyük gelişmeler bekleniyor. Dropbox sezon açılışını, resmi blogunda dün, birbiri ardına yayımlanan duyurularla yaptı.

Öncelikle ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın,  şirketin yönetim kurulu üyesi oldu. Daha önce HP'nin YK üyeliğini yapan Rice'ın şirketin küresel genişlemesine yardımcı olması bekleniyor.

Bir diğer dikkat çekici gelişme ise Dropbox'ın fotoğraflar için özel olarak geliştirdiği bulut tabanlı Carousel uygulaması. Carousel, tek başına bir uygulama olarak Google Play ve App Store'dan indirilebiliyor.

Dropbox hesabınızla giriş yaptığınız Carousel, telefonunuzdaki video ve fotoğraflara erişiyor ve onları Dropbox hesabınızdakilerle birleştiriyor. Bunları bir zaman çizelgesine göre sınıflandıran uygulama,  yeni çektiğiniz fotoğraf/vidoları da yedekleyiyor. Bulut tabanlı olduğundan uygulamanın hafızası da telefon hafızanızdan bağımsız. Bedava olan uygulama 5GB'lık depolama alanı sağlıyor, bundan fazlasını isteyenler içinse ücretli.

carousel 2 carousel 3

Carousel, fotoğraflarınızı kontaklarınızla paylaşmanızı sağlayan 'Share' fonksiyonuyla geliyor. Bir yada birden fazla fotoğrafı dilerseniz, telefon rehberinizdeki kişilere mesaj olarak iletebiliyorsunuz. Paylaşımın chat özelliği de bulunuyor. Carousel'le paylaşılan fotoğraflara notlar eklenebiliyor, yorum yapılabiliyor.

Dropbox'ın bir diğer yeniliği ise Dropbox for Business için yapılan güncellemeler. Bilişim porfesyonellerine yönelik yapılan geliştirmeler, veri yöneticilerine daha fazla görünürlük ve kontrol sağlama iddiasında. Yeni eklenen Remote wipe, gizli bilgilerin konumasına, account trasnfer iş devamlılığına ve sharing audit logs özelliği Dropbox for Business bilgilerinin nasıl paylaşıldığını görmeye yardımcı oluyor.

dropbox for business

Bunlara ek olarak, Dropbox, geçtiğimiz ay satın aldığı Mailbox'ın Android uygulamasını yayınladığını ve Mac için private beta versiyonunu duyurdu. Bununla birlikte Mailbox'a Auto Swipe özelliği eklenmiş. Bu özellik, istemediğiniz e-postaları arşivliyor ve sizin seçimlerinizden öğreniyor. Yani gelecekte benze e-postalar aldığınızda Auto Swipe sizin bunları nasıl sınıflandıracağınızı tahmin edebiliyor ve buna göre e-posta kutunuzu düzenliyor.

mailbox android

Rice ile birlikte iki yeni üst düzey yönetici değişikliği duyuran Dropbox, hızlı bir dönüşüm sürecinde. Geçtiğimiz Ocak ayında 325 milyon dolar yatırım alan şirket yaklaşık 10 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.