Google Plus artık profilinizin kaç kez görüntülendiğini gösteriyor

Google Plus artık profilinizin kaç kez görüntülendiğini gösteriyor

Sosyal medyanın en önemli sorunlarından biri ölçümlemesinin pek de kolay olmaması. Web siteleri için bu sorun çoktan çözüldü. Ücretli ve ücretsiz pek çok ölçümleme aracı sayesinde web sitenizin ziyaretçilerinin nereden, ne zaman geldikleri ve sitenizde neler yaptıklarını son derece detaylı bir şekilde görüntülemeniz mümkün. Bu da web sitesindeki geliştirmelere karar vermeyi kolaylaştırıyor.

Sosyal medyada ise bu konuda büyük oranda sosyal ağ sitelerinin sunduğu bilgiler ve bazı üçüncü taraf uygulamaların sağladığı araçlar var. Fakat detaylı bilgi almak pek kolay değil. Facebook’un sayfalar için sağladığı ölçümleme olanağı oldukça detaylı olsa da, kullanıcı profilleri konusunda kayda değer bir bilgi elde etmek kolay değil.

Google bu konuda bir adım attı ve artık Google+ profilinizin 2012 Ekim’inden bu yana kaç kez görüntülendiğini yayınlamaya başladı.

Bu bilgiyi profil ana sayfanızda, fotoğrafınızın altında görebilirsiniz. Takiçi sayınız ve profilinizin görüntülenme sayısı alt kısımda yan yana yer ve açık şekilde alıyor. Eğer Google+ üzerinde herkese açık bir profiliniz var ve paylaşımlarda bulunuyorsa çok büyük ihtimalle toplam görüntülenme sayınız beklendiğinizden daha yüksek gelecektir.

Google Plus artık profilinizin kaç kez görüntülendiğini gösteriyor

Bunun nedeni ise rakamın Google+ üzerindeki tüm paylaşımlarınızın toplamını içeriyor olması. Yani profilinizin toplam görüntülenme sayısının yanı sıra, fotoğraf ve yayınlarınızı görenlerin sayısı da bu rakama dahil.

Bundan kısa bir süre önce Twitter’ın her bir tweet’in kaç kişi tarafından görüntüleneceğini yayınlamayı test etmesinden kısa bir sonra Google’ın Google+’ta benzer bir uygulamaya gitmiş olması, önümüdeki dönemlerde her bir kullanıcının sosyal medyada var olan etkisini daha kolay bir şekilde görmenin mümkün olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca bu rakamların Klout gibi sosyal ölçümleme uygulamaları ile entegre hale gelmesi, sosyal medyanın artık daha detaylı bir şekilde ölçülebilen ve etkisi yorumlanabilecek hale gelmesini sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.