10 yaşına giren Gmail'den Selfie'li 1 Nisan şakası: Shelfie

10 yaşına giren Gmail'den Selfie'li 1 Nisan şakası: Shelfie

Oscar ödüllerinden sonra katlanarak artan selfie akımına gönderme yapan Gmail yeni şakası Shelfie'yi blogundan tanıttı. Selfie akımına dikkat çeken şaka Gmail'in kişiselleştirilebilme özelliğine dikkat çekerken, Google+ üzerinden yapılan paylaşımlarla önemli bir etkileşim sağlıyor.

Şakanın içinde ince göndermeler dikkat çekerken, doğru olan önemli bir nokta var; 1 Nisan 2004  yılında hizmete açılan Gmail 10 yaşına girmişti.

Gmail'in SHareable sELFIE kelimlerinde türettiği Shelfie şakasında kişiselleştirilebilir arka plan özelliğine gönderme yaparken önemli bir noktaya dikkat çekiyor.

gmail-nisan-1

Selfie içindeki kişiselliğe rağmen tamamen paylaşılmak için çekiliyor. Gmail bu konuda Shelfie ile kullanıcılar annelerinin, halaların veya sevdiği kızın arka planı olarak selfie fotoğraflarını belirleyebileceklerini belirterek, o güzel yüzün e-posta okurken, yazarken her zaman görünmesi gerektiğini belirtmiş.

Şaka  bir yana Gmail Shelfie özelliği yok ama Gmail'in arka planını selfie fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Shelfie akımına dahil olmak istiyorsanız buradan ayarlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca selfie fotoğraf temalı ilginç paylaşımlar gelmeye başlamış bile takip etmek için Google+ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.