Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği hakkında rakamlar: lisanslı yatırımcı sayısı, cinsiyet dağılımı ve yaş aralıkları [Webrazzi PRO]

Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği hakkında rakamlar: lisanslı yatırımcı sayısı, cinsiyet dağılımı ve yaş aralıkları [Webrazzi PRO]

Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği hakkında siz Webrazzi okuyucularını daha önce bilgilendirmiştik. Bugünkü Webrazzi PRO'da yayına giren ve en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz grafiği paylaştığımız yazımızın -diğer tüm 'haftanın grafiği' yazılarına buradan ulaşabilirsiniz- konusu da Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği.

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü'nün Şubat 2014'te açıkladığı rakamlara göre ülkemizde Bireyse Katılım Sermayesi Yönetmenliği için yapılan toplam başvuru 252, lisans hakkı kazanan yatırımcı sayısıysa 205. 2014 yılının Şubat ayına ait olan rakamlara göre 47 kişinin başvurusu devam ediyor, 4 teklif de reddedilmiş.

Diğer yandan yapılan gelen başvuruların yüzde 89'luk bir bölümünü erkek adaylar, yüzde 11'ini ise kadınlar oluşturuyor. En çok öne çıkan yaş aralığıysa 40-45. Ayrıca başvuruların yüzde 75'i de İstanbul'dan yapılmış.

bireysel-katilim-sermayesine-yapilan-basvurular

Ülkemizde internet girişimciliğine yarar sağlayabilecek adımlardan biri olan BKSY hakkında sizlere bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yazının sonunda Webrazzi PRO‘ya da değinmek gerekirse; profesyoneller için bilgi merkezi konumunda olan platform, bünyesinde 1300′e yakın grafik bulunduruyor. 3 ayrı paket seçeneği bulunan Webrazzi PRO’ya üye olmak için detaylı olarak şu sayfayı inceleyebilirsiniz. Webrazzi PRO ile ilgili soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.