HTC, amiral gemisi yenilenen HTC One'ı tanıttı

HTC, amiral gemisi yenilenen HTC One'ı tanıttı

HTC, bugün New York ve Londra'da eşzamanlı olarak yaptığı etkinlikle amiral gemisi HTC One'ın yeni versiyonunun lansmanını yaptı. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen HTC One'ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, bir önceki versiyonda olduğu gibi plastik yerine yüksek kaliteli metalden yapılmış olması.

HTC CEO'su Peter Chou'nun kaliteli bir kol saatine benzettiği akıllı telefon oval hatlara sahip. Yeni HTC One'da gümüş, koyu gri ve altın olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor.

HTC One, 4.7 inçlik bir önceki versiyonuna göre biraz daha büyütülen 5 inçlik ekranla geliyor. Ekstra derinlik hissi veren çift arka kamerası ise öne çıkan bir başka özelliği. Çözünürlüğü (1080p) değişmeyen HTC One, halefine göre daha büyük ve biraz daha ağır. Telefon, rakibi Samsung Galaxy S5'ten biraz daha büyük.

dot view htc

HTC One lansmanında telefon kadar dikkat çeken bir diğer ürünse, HTC'nin Dot View kılııfı. Kılıf, telefonu çıkarmadan, uyarıları görmenize izin veriyor.

İşletim sistemi olarak, Android'in son versiyonu KitKat'ı kullanan HTC One, Google Now gibi Android uygulamaları kullanmaya izin veriyor. 16 ve 32 GB depolama alanlarıyla gelen HTC One'a kapasitesini 128 GB kadar yükseltmeye izin veren microSD card yuvası eklenmiş.

HTC ONE 2014

HTC yeni One için, kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlamış. Kişiselleştirilebilen yeni arayüzün yanında HTC'nin Blinkfeed uygulaması da yenilenmiş. Özelleştirilebilir haber akışının yanında Foursquare entegrasyonu bulunan Blinkfeed, FitBit aktivite izleyicisiyle de senkronize edilebiliyor.

HTC ONE 2

HTC One'ın TV uygulaması ise, kullanıcının televizyonu kontrol etmesine izin veriyor ve izlenen programla ilgili atılan tweet'leri eş zamanlı olarak görüntüleyebiliyor. Yeni HTC One'ın iyileştirilen hoparlörleri sesin daha yüksek ve net verilmesini sağlıyor, pil ömrü ise bir önceki versiyonuna göre yüzde 40 oranında daha uzun.

HTC One, önümüzdeki dönemde 100 ülkede piyasaya sürülecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.