Piyasadaki en iyi aksiyon kameraları

Havaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşması ile birlikte belki de çoğumuz tatil planlarını yapmaya ve kendimizi dışarıya atmak için geri sayıma başladık. Tabii bu anları ölümsüzleştirmek ve fotoğraflamak en büyük arzumuz. Bir de bunları paylaşmak gibi daha önemli bir amacı saymıyorum bile!

Uzun zamandır akıllı telefonlarımızın kamera performanslarının artması, ağır ve hanta olabilecek DSLR kameraların yerine alternatif olarak gelmeye başladı. Ancak anlık fotoğraf ve video çekiminde akıllı telefonların en büyük rakibi aksiyon kameralar. Aksiyon kameralar, genelde ufak boyutları, hafiflikleri, geniş açı lensleri ve pek çok ekstrem spor dalında kullanılması yüzünden eminim bugüne kadar dikkatinizi çekmiştir. Şimdi piyasadaki bu aksiyon kameralarına kısa bir bakış atalım ve maharetlerini, videoları ile gözler önüne serelim.

GoPro Hero 3+

GoPro, aksiyon kameralarının belki de bu kadar popülerleşmesine vesile olan en önemli cihaz. GoPro, geniş bir aksesuar seçeneğine sahip ve farklı spor dallarında kullanılmak üzere çeşitli ek ekipmanlar satın alabiliyorsunuz. Halka arz edeceğini de sizle daha önce paylaştığımız GoPro,  havacılık ve su sporlarında da özellikle kullanılıyor. Ancak bir son kullanıcı olarak, sadece su altı fotoğraflar çekmek için bile sizi fazlasıyla tatmin edici bir cihaz.

Sony Action Cam

Sony, fotoğraf makineleri konusundaki hünerlerini Sony Action Cam'e de yansıtmış. Sony Action Cam'in, Steady Shot gibi önemli özellikleri de bulunuyor. Bununla birlikte time-lapse videolar çekebilmesi de Sony Action Cam'in önemli hünerlerinden bir tanesi.

Garmin Virb

Garmin'in Virb adlı aksiyon kamera modeli üstteki rakiplerine göre çok bilinmiyor olsa da, 1080p kalitesinde video çekebiliyor ve şarj kapasitesi ile HD formatta 3 saate kayıt yapabiliyor. Bununla birlikte kameranın GPS özelliği de bulunuyor.

Contour

Contour, işin profesyonellerince dizayn edildiğini söylüyor ve gerçekten de tasarımı diğer aksiyon kameralara nazaran biraz daha farklı. Contour'un söylemi de giyilebilir kamera olduğu yönünde. Mesela Contour+2 modelinin live stream yapabilme gibi özellikleri de mevcut.

Piyasada çok sayıda aksiyon kamera bulunmasına rağmen, en bilinenleri ve Türkiye'de bulunma ihtimali daha yüksek iyi kameraları sizin için derledik. Hele ki ekstrem sporlara meraklıysanız, siz de hızı seviyorsanız asla kaçırmamanızı gereken bu aksiyon kameralarından ilham almak için videoları da birer birer izlediğinizi varsayıyorum. Şimdi seçim sizin. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.