Google Glass teknolojisi Ray Ban modasıyla birleşiyor

Google Glass teknolojisi Ray Ban modasıyla birleşiyor

ray banGoogle kendisi için küçük ama Glass için dev bir adım attı ve moda markası Luxottica ile Gooogle Glass'ın yeni versiyonlarının tasarım, geliştirme ve dağıtımını için kapsamlı bir anlaşma yaptı. İtalya'nın saygın güneş gözlüğü markalarından Luxottica; Ray Ban, Oakley ve Persol markalarının sahibi. Grup aynı zamanda Chanel, Armani, Prada, Burberry ve Versace gibi çok sayıda premium marka için de güneş gözlükleri üretiyor.

Luxottica'nın basın bildirisinde, Grup'un iki ana markası, Ray Ban ve Oakley'nin Google işbirliğine dahil edildiği belirtiliyor. Google'ın  Glass için Luxottica gibi dev bir markanın desteğini alması oldukça kritik. Zira Luxottica, premium marka gözlüklerin hem tasarım ve üretimi hem de satışı konusunda 50 yıllık bir deneyime sahip ve dünyanın lider firmalarından biri. Dünya çapında 70 bin çalışanı olan Luxottica'nın geçtiğimiz yıl satışlardan elde ettiği net gelir, 7.3 milyar euro olarak gerçekleşmişti.

Son 10 yıldır giyilebilir teknolojiler (MP3 çalar ve HUD -Head Up Display-gibi) üreten Luxottica, Google anlaşmasıyla, kendi endüstrisinde önemli bir startejik avantaj elde etmiş oluyor.

google glass luxottica

Buna karşılık Google'ın, Glass'ı son kullanıcıya hitap eden ana akım bir ürün haline getirmaya kararlı olduğunu gösteriyor. Ne Google ne de Luxottica, gelecek olan ürünün detayları ve lansman tarihiyle ilgili bir bilgi paylaşmadı. Ancak, basın bülteninde işbirliğinin yüksek teknolojiyi avantgard tasarımla birleştiren yeni nesil ürünler olacağı söyleniyor.

LensCrafters ve Sunglass Hut gibi yaygın optik mağazalarının da sahibi olan Luxottica'nın, Google Glass ürünlerini bu mağazalara taşıması da beklenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.