Naspers'ten Souq.com'a 75 milyon dolarlık yeni yatırım geldi

Naspers'ten Souq.com'a 75 milyon dolarlık yeni yatırım geldi

Ortadoğu'nun en büyük e-ticaret sitesi olmasıyla birlikte Oratadoğu'nun Amazon'u diye nitelendiren Souq.com'a Naspers'ten yeni yatırım geldi. Markafoni'nin de yatırımcısı olan Naspers, 75 milyon dolar yeni yatırımla Souq.com'da toplam yatırımını 115 milyon dolara çıkarmış oldu.

Wamda'nın paylaştığı bilgiye göre Souq'un şimdiye kadar aldığı yatırım milktarı 150 milyon dolara erişirken, şirket değeri 400 milyon doların üstüne çıkmış. 2012'de özel alışveriş kulübü Sukar.com'u satın alarak büyümesini devam ettiren Souq.com'un Naspers'tan aldığı yeni yatırımın odağı mobil teknoloji ve teslimat olacak.

souq-ekran-goruntusu

Souq.com'un CTO'su Wissam Daoud en geç 2015'te e-ticaret şirketinin birincil satış kanalının mobil olmasını öngördüklerini belirterek mobilden gelen satışların gelecek yıl tüm satışların yüzde 60'ını oluşturmasını beklediklerini söylüyor. Halihazırada satışlarının yüzde 40'ı mobilden gelen bir e-ticaret şirketi mobil odağını artırmasıyla birlikte sonuçlarını alacak görünüyor.

Aylık 23 milyon ziyaretçisi bulunan sitenin iki yılda 10 kat büyüdüğü paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Dikkat çeken noktaysa PayPal'ın paylaştığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yapılan e-ticaret satın almalarının yüzde 90'ı diğer ülkerler üzerinden gerçekleşiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.