Dijital İşler'de bu hafta Coca Cola, Google ve Pepsi Max var

dijital-isler-bolum-41_6960882-74490_640x360Dijital İşler‘de bu hafta gündem arasında gözden kaçan kampanyalar; Türkiye’den Coca Cola ile birlikte Kanada'da Google'ın yaptığı interaktif heykel ve İngiltere'de Pepsi Max'in artırılmış gerçeklik işleri var.

Kutuların üzerine isim yazarak başlattığı kampanyayı Coca Cola, sürdürmeye devam ediyor. "Onun İsmi Ne ?" diye soran Coca Cola'ya Facebook'la bağlanıp tanımadığınız kişilerin fotoğraflarından ismini tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca kendi fotoğrafınıza gelen cevapları da görebiliyorsunuz. Kendi isminizle ilgili tahmin sonuçlarını da profilinize bakarak görebiliyorsunuz. 

Google'ın Şubat ayında DevArt'la yazılımcılara sanatınızı göstermeleri konusunda yarışma açtığına değinmiştik. Yarışma sonuçlanmasa da Google'ın yaratıcı yönetmeni öyle güzel bir işe imza atmış ki böyle bir yarışmanın sahibi de Google olabilir dedirtmiş; TED konferanslarının 30. yılı için hazırlanan işte 91 metre uzunluğundaki heykelin renkleri kullanıcıya bağlı değişiyor.

Haftanın son kampanyası Pepsi Max'ten geliyor. Markaların otobüs duraklarına ilgisinin uzun bir süre daha devam edeceğini gösteren kampanyada, otobüs bekleyenler artırılmış gerçeklikle heyecanlanıyor :)

Dijital İşler’in diğer bölümlerini buradan izleyebileceğiniz gibi dijital işlerinizi bizimle dijitalisler webrazzi.com adresinden e-posta yoluyla paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.