Rakamlarla Facebook'un 10.yılı için hazırladığı "Anılarını Hatırla" kampanyası

Rakamlarla Facebook'un 10.yılı için hazırladığı

Hatırlayacağınız üzere Facebook'un 10.yılı için sürpriz bir kampanya hazırladığını sizlerle paylaşmıştık. Look Back kampanyasıyla "Anılarına Hatırla" diyen Facebook, kullanıcıların sosyal ağ paylaşımlarından 1 dakikalık videolar hazırlamıştı.

Facebook kullanıcılarının büyük çoğunluğu tarafından sevilen 10. yıl kampanyasının detaylarını yazılım ekibi paylaştı. Facebook'un kampanyada videolarını izleyen kullanıcıların yüzde 10'unun paylaşacağı beklentisine karşılık Look Back videosu yüzde 40 paylaşım oranına ulaşmış.

Kampanya paylaşım oranıyla dikkat çekerken Facebook'un süregelen trafiğini yüzde 20 artırmış. Kişiselleştirilmiş içerğin kullanıcı tarafından ne kadar sevildiğini bir kere daha gösteren kampanya da Facebook'un oluşturduğu Look Back video sayısı 720 milyon olarak belirtiliyor.

Yeni Look Back Ürünü Ekran Görüntüsü

Ocak ayında yapılmasına karar verilen ve Rusya'da yapılan kış olimpiyatlarından dolayı yoğun olduğunu paylaşan ekip, kampanyayı 25 günde tamamlayabilmiş. 30 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan kampanyada şirket tarafından ekip oluşturulmazken ekip kendi kendine adeta girişim ruhunda oluşmuş.

look-back

Rakamlarla devam edelim, saatte 9 milyon video oluşturulurken, videoların toplam hacmi 11 perabyte olarak belirtiliyor. 200 milyondan fazla insanın izlediği Look Back videolarının ilk iki günde paylaşanların oranıysa dikkat çekiyor; Yüzde 50. Look Back kampanyasında tahmin edilen maksimum veri transferi miktarının iki katı kullanılmış.

İşin teknik boyutuyla ilgilenler yazıya buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.