Ülkemizde internet girişimciliği sektörünün yakından tanıdığı isimlerden birisi olan Selçuk Atlı, bugün itibarıyla yeni girişimini duyurdu: Boostable.
Boostable kısaca; Airbnb ya da Etsy gibi pazar yerlerinde ürün/hizmet satan kişilere, online reklamcılık çözümleri sunuyor. SocialWire'ın kurucu ortağı Selçuk Atlı ve Alex Chang tarafından kurulan şirket için kurucu ortaklar 2013'ün Aralık ayında çalışmaya başlamış. Bugüne kadar SVAngel ve 500 Startups gibi isimlerden 500 bin doların üzerinde yatırım alan Boostable, aynı zamanda bir Y Combinator girişimi.
Henüz yayın hayatına başlamamış olan Boostable'da; şu an için boostable.com üzerinden e-mail adresinizi bırakarak, ismini vermiş olduğunuz pazar yeri platform tarafından desteklenmeye başladığında haberdar olabilirsiniz.
Boostable'ın çalışma mantığı ise oldukça basit. Platformun desteklediği pazar yerlerinden birindeki profilinizi ya da detay sayfanızı ilgili alana girerek reklamınızı oluşturuyorsunuz. Önizleme desteğiyle beraber reklamınızı oluşturmanızın ardından bütçeniz doğrultusunda Boostable sizin için doğru yerde ve doğru zamanda reklamınızı yayınlamaya çalışıyor. Söz konusu reklamlar ile pazar yerlerinden daha fazla gelir elde etmeyi amaçlayan satıcılar, aynı zamanda reklamlarla ilgili detaylı analiz ve sonuç raporları da görebiliyor.
Selçuk Atlı'nın verdiği bilgilere göre 25 Mart'ta Y Combinator'ın demo gününde sahne alacak olan girişim, önemli iş ortaklıkları açıklayacakmış. Atlı'nın paylaştığına göre Boostable şu ana kadar iş ortağı olduğu pazar yerleri üzerinden 500 binin üzerinde 'satıcıya' ulaşabilir durumdaymış.
Bu arada Boostable'ın anlaştığı şirketlerden birinin Udemy olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Bu da, Udemy üzerinde kurs satışı yapan kişilerin Udemy sayfaları için Boostable üzerinden reklam yayınlayabileceği anlamına geliyor.
Etsy, Udemy, Storenvy ya da Airbnb gibi pazar yerlerinde satış yapan kişilerin büyük bir kısmının online reklamcılık konusunda oldukça kısıtlı bir bilgi birikimine sahip olduğu tahmininde bulunabiliriz. Ancak bu kesime böylesine bir ürünü kullandırmak da çok kolay olmayacaktır. Dolayısıyla Boostable, öncelikle olarak pazar yerlerinde biraz daha profesyonelce satış yapan kişi ya da küçük şirketleri hedefleyebilir.
Boostable ile ilgili bir diğer akıllara gelen nokta da; satıcılarımn verdiği reklamları ürün segmentine, kullanılan dile, lokasyona, fiyat aralığına ve daha birçok parametreye göre doğru kişilere, doğru yerde gösterebilmek. Bu konunun önemli bir tecrübe ve kuşkusuz zaman gerektirdiğini, ancak kurucu ortakların geçmiş deneyimlerini de düşünecek olursak şirketin en çok öne çıkabilecek noktalarından birinin bu teknoloji olduğunu söyleyebiliriz.
Son olarak Boostable'ı Twitter'da takip etmek isteyen okuyucularımızı @GetBoostable adresine yönlendirebiliriz.