Dijital sektörün nabzını tuttuğumuz Dijital'14 etkinliğimizde sahneye çıkan isimlerden biri de Monitera kurucu ortağı Metin Kahraman'dı.
'Social Research: Sosyal Medya Verilerini Anlamak' başlıklı sunumuyla 'social research' konusuna değinen Kahraman, şirketin 15 gün sonra lansmanını yapacağı yeni ürünü öncesi adeta markaların ihtiyacını ortaya koydu da diyebiliriz.
Konuşmasına eski bir anısını anlatarak başlayan Kahraman, yıllar önce Beylikdüzü'nde seçim anketi yaptığından bahsetti. Bu yolla offline araştırmalarda yaşanan çeşitli problemlere de değinen Kahraman; günümüzde hayatlarımızın sosyal medyanın içine değil, sosyal medyanın hayatlarımızın içine girdiğini söyledi.
Sosyal ağlara üye olurken verdiğimiz e-posta, ad-soyad ve yaş gibi bilgilerden ziyade örneğin Twitter'da hayat akışımıza dair paylaştıklarımızın çok önemli olduğunu belirten Kahraman şöyle devam etti: "Twitter'a kağıt üzerinde sadece ad-soyad ve e-mail adresimizi veriyoruz, cinsiyet bilgimizi bile vermiyoruz. Ama sosyal ağ üzerinde aslında tüm hayatımızı paylaşıyoruz; ne sevdiğimizi, nerede olduğumuzu, ne düşündüğümüzü..."
'Social Research' nedir
Metin Kahraman 'social research' kavramının tanımınıysa bu şekilde yaptı: "Markaların ya da bireylerin, online ağlarda bırakılan izleri toplayarak bir kesim insanın neler yaptığını, neleri sevmediği ya da sevmediğini ve hangi konuda ne düşündüğünü anlama yöntemi."
Sunumunda, daha önce sosyal medyaya pek fazla bakmadığımız bir açıdan bakan Metin Kahraman, sahneden inmeden hemen önce markalar için online mecralardan araştırma yapabilecekleri bir ürün çıkaracaklarını iletti. Monitera ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap