Yurtdışında büyümeyi başarmış yerli fotoğraf paylaşım platformu: YouExif

Yurtdışında büyümeyi başarmış yerli fotoğraf paylaşım platformu: YouExif

Fotoğrafçılara hitap eden paylaşım fotoğrafları son dönemde oldukça popüler. Özellikle çok uzun zamandan beridir hayatımızda yer alan DeviantArt gibi platformların kendini pek de yenileyememiş olması, karşımıza 500px gibi daha modern fotoğraf paylaşım platformlarını da ortaya çıkardı.

Tüm bu platformlara Türk fotoğrafçıların ilgisinin olduğunu biliyordum ancak bu alanda bir yerel girişim olduğundan haberdar değildik. İşte YouExif.com ile de bu vesile ile tanışmış olduk.

YouExif, fotoğrafçıları bir araya getiren ve burada fotoğraf paylaşımında bulunmalarına aracılık ediyor. YouExif.com, yerli bir girişim olmasına rağmen, en çok ziyaretçi aldığı ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Meksika. Ardından ise Türkiye geliyor.

YouExif'in kurucusu Tunahan Bayraktar'dan aldığımız bilgilere göre site Mayıs 2013'te kurulmuş ve kayıtlı 27 bin üye var. Bu üyelerin YouExif'e yüklediği fotoğraf sayısı ise tam 57 bin. Fotoğraf ve fotoğraf meraklılarını bir araya getiren bir platform olan YouExif'in, kişisel görüşümce tasarım anlamında daha ilerlemesi gereken çok nokta var.

En azından fotoğraf sanatına yer veren bir platformun tasarımının ve önyüzünün çok daha iyi olması gerekiyor. Ancak YouExif bu durumun da farkında ve bir mobil uygulamadan önce, tasarım konusunda yeniliğe gidileceğinin altını çiziyor.

Screen Shot 2014-03-08 at 14.26.51

YouExif'in en büyük gücü ise sosyal ağlardan aldığı trafik desteği, YouExif'in 158 bin kişinin yer aldığı bir Facebook sayfası bulunuyor. YouExif'teki günün en iyi fotoğrafları, sosyal ağlar aracılığıyla da paylaşılıyor ve böylece fotoğrafçılar fotoğraflarını çok daha geniş kitlelere de sunabiliyorlar.

3 dil desteği bulunan ve açıldığı günden bugüne dek 10 milyon tekil ziyaretçi rakamına ulaştığını ileten YouExif, yatırıma da açık durumda. Ancak şu anda bir gelir modelinin olmaması YouExif için bir dezavantaj. Yine bununla birlikte, YouExif.com global anlamda büyüme konusunda gelecek vaat ediyor, fakat yerel anlamda da yerli fotoğrafçıların kullanacağı bir platform haline gelmesi girişimin geleceği için oldukça kritik olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.