Sporcuların hissettiklerini taraftara yaşatan giyilebilir teknoloji: Alert Shirt

Sporcuların hissettiklerini taraftara yaşatan giyilebilir teknoloji: Alert Shirt

alertshirtGiyilebilir teknolojiler günümüzde akıllı gözlük ve saat odağında ilerlese de önümüzdeki dönemde hayalleri zorlayan bir noktaya ilerleyeceğini şimdiden söylemek mümkün.

Bu yönde Avustralya merkezli giyilebilir teknoloji odağındaki girişim WE:EX'te taraftara sporcunun fiziken hissediklerinin aynısını deneyimlemesi için Alert Shirt'i tanıttı.

Avustralya'da futbol maçlarının yayıncısı Foxtel için geliştirilen Alert Shirt ile taraftarlar, sporcunun heyecanını sinirini aynı anda ekran başında hissedebilecek. Yapılan işlem teoride basit görünse de kolay değil; Sporcunun t-shirt'üne yerleştirilen sensörler aracılığıyla edinilen bilgi ekran başındaki taraftarın giyilebilir teknolojisine aktarılacak.

Sporcunun sensörlerinden gelen bilgiler akıllı telefon aracılığıyla Bluetooth üzerinden taraftarın t-shirt'e iletiliyor. Aynı anda t-shirt'e gelen bilgiler fiziki hislere dönüştürülerek taraftara aktralıyor. Böylece taraftar şut öncesi sporcunun heyacanı, adrenali de dahil olmak üzere her şeyi birebir yaşayabiliyor.

Foxtel'in pazarlama kampanyası için yapılan giyilebilir teknolojinin şu an için satışı bulumuyor sadece Avustralya Futbol Ligi'nin üyeleri alabiliyor. İlerleyen süreçte nasıl bir yayılım göstereceği ve seri üretimi hakkında bir açıklamaysa bulunmuyor. iOS ve Android tabanlı cihazlarla çalışabilen giyilebilir teknolojiyle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.