King halka arz operasyonunda 7 milyar dolarlık değerlemeye ulaşabilir

King halka arz operasyonunda 7 milyar dolarlık değerlemeye ulaşabilir

king-logoGeçtiğimiz ay resmen halka arz başvurusnu yapan Candy Crush yapımcısı King Digital Entertainment'ın merakla beklenen operasyonuna adım adım yaklaşıyoruz.

Şirketin bugün Securities and Exchange Comission'a (SEC) ilettiği dökümanda, halka açılış hisse senedi fiyatlarının 21 dolar ve 24 dolar arasında gerçekleşmesi beklendiği belirtiliyor.

Bu, King'in halka arz operasyounda değerini 7 milyar doların üzerine çıkarabileceği anlamına geliyor. 21-24 dolar aralığının yüksek ucu tutturulabilirse, King, halka arzından yaklaşık olarak 533 milyon dolar sermaye artırımı sağlayacak. (İp ucu: SEC belgesinda King logosunun üzerindeki 22 milyon 200 bin adet hisse senedi x 24 dolar ). King'in bir önceki başvurusunda bu rakam maksimum 500 milyon dolar olarak ifade edilmişti.

 King’in geçtiğimiz ay SEC'e yaptığı resmi başvuruda  paylaştığı rakamlara göre geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 1 milyon dolar zarar açıklayan şirket, 2013′ün dördüncü çeyreği sonunda karını 159 milyon dolara yükseltmişti.

King'in en önemli zayıflığıysa oyunları arasında bir büyük başarı hikayesinin olması. Tahmin ettiğiniz gibi fenomen haline gelen Candy Crush sayesinde şirketin yıllık bazda gelirleri 2012 yılında 164 milyon dolardan, 2013 yılında toplam 1,8 milyar dolara yükseldi. Bu başarı yatırımcıları ikna edecek mi? Bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.