Google, TV set üstü kutusu için Green Throttle'ı kısmen satın aldı

Google, TV set üstü kutusu için Green Throttle'ı kısmen satın aldı

Google, mobil cihazlar için oyun yazılım ve donanımları geliştiren Green Throttle Games'i kısmen satın aldı. İlk olarak Pando Daily'de yayımlanan haber, farklı kaynaklarda Google tarafından da doğrulandı. Anlaşmayla, Google Green Throttle Games'in hisselerinin bir kısmını satın aldı ve şirketin üç kurucu ortağının ikisini transfer etti.

Google'ın bu manevrası, şirketin oyunlara odaklı bir set-üstü kutusuyla (set-top box) oturma odalarımıza geleceği yönündeki söylentileri doğrular nitelikte. The Information, daha önce Google'ın Nexus markalı bir TV set üstü kutusu geliştirdiğini ve bu yıl sonunda piyasaya sürebileceği yönünde bir haber yayımlamıştı.

2012 yılında kurulan Green Throttles Games'in kurucuları Matt Crowley, Karl Townsend ve Guitar Hero'nun yaratıcısı Charles Huang. Birinci tur yatırımında Trinity Ventures liderliğinde 6 milyon dolar alan Green Throttle, Android Arena uygulaması ve Atlas oyun kumandalarını satıyor. Şirketin Google tarafından kısmen satın alınmasıyla birlikte, ortakları Crowley ve Townsend Google'a transfer olacağı da gelen bilgiler arasında. Charles Huang ise Green Throttle'da çalışmaya devam edecek. Şirketin nasıl devam edeceği konusunda bir bilgi yok.

Green Throttle'ın kendi web sitesinde de herhangi bir duyuru henüz paylaşılmış değil. Ancak burada, geçtiğimiz yıla ait, Arena uygulamasını Google Play'den ve Amazon'un Android uygulama mazağasından çekeceğine dair bir duyuru yer aldığını da paylaşalım.

Google'ın bu son satın alması TV set üstü kutularında en iyi olma rekabetinin daha da artacağını gösteriyor. Amazon'un Mart sonunda, Apple'ınsa Nisan sonunda yeni kutularını piyasaya süreceği söylentiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.