Facebook COO'su Sheryl Sandberg'in "Ban Bossy" kampanyasına Beyonce'tan destek var

Facebook COO'su Sheryl Sandberg'in

Facebook COO'su Sheryl Sandberg, "bossy" yani  patronluk taslamak kelimesina karşı bir mücadele başlattı. Sandberg'ün aynı adı taşıyan kitabının devamı niteliğindeki Lean In, kadınları özellikle çalışma alanında seslerini duyurmaya davet eden küresel bir oluşum. Lean In'in, bossy kelimesine savaş açan  son kampanyası da Ban Bossy adını taşıyor.

Kampanyanın videosunda Sandberg'e destek veren isimlerin başında Beyonce var. Videoda, hangi kelimeyi seçtiğiniz fark eder diyen kadınlar arasında,  Jennifer Garner, Jane Lynch, Diane Von Furstenberg gibi isimler de yer alıyor. Bana göre videonun sürprizi ise Condoleezza Rice. George W. Bush döneminde Dışişleri Bakanı olan Rice'ı sevenler kadar nefret edenler de var. Değişmeyen şeyse, Rice'ın Amerika'da bu göreve gelen ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın olması.

Ban bossy kampanyası kadınların liderliğe soyunduğunda, maruz kaldığı çifte standartlara karşı bir mücadele. Aynı durumda erkekler "oğlum lider olacak" denip desteklenirken, kızlar "patronluk taslama" cevabıyla karşılaşıyorlar.

Kampanyanın web sitesinde paylaşılan notlarda  kız çocuklarının erkek yaşıtlarına göre özgüvenini kaybetmeye 3,5 kat daha yatkın olduğu söyleniyor. Ön yargılara cevabı Beyonce, bütün kadınlar adına veriyor: "Patronluk taslamıyorum, zaten patronum" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.