Google AdWords'e tüketici değerlendirmeleri ekleniyor

Google AdWords'e tüketici değerlendirmeleri ekleniyor

Google en büyük gelir kalemi olan reklam platformu AdWords’ü geliştirmeye devam ediyor. Firmanın son yaptığı açıklamaya göre AdWords’ün standart metin bazlı reklamlarına yakın bir gelecekte bir tüketici değerlendirme notu da eklenmeye başlanacak.

Bu yeni yapı ile birlikte artık reklamların yanında kullanıcıların o reklamverene dair farklı detaylarla ilgili verdikleri puanlar da görünmeye başlayacak. Tüketiciler için diğer kullanıcıların/müşterilerin görüşlerinin her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde bu yenilik, AdWords reklamlarının etkisini çok ciddi oranda değiştirebilme gücüne sahip görünüyor.

Peki AdWords’deki tüketici değerlendirme yapısı nasıl çalışacak ve nasıl görünecek?

Her şeyden önce şu an için bu uygulama çok ufak bir reklamveren kitlesi tarafında kullanılıyor. Google’ın açıklamasına göre şimdilik sadece ABD, Kanada ve İngiltere’deki bir kaç yüz işletmenin reklamlarında bu özellik aktif durumda.

AdWords’deki tüketici değerlendirmeleri bu şekilde, reklam metninin alt kısmında görüntülenecek.
AdWords’deki tüketici değerlendirmeleri bu şekilde, reklam metninin alt kısmında görüntülenecek.

Google şu ana kadar yapılan çalışmalarda kullanıcı değerlendirmelerin yer aldığı reklamların tıklama oranını ortalama olarak yüzde 10 artırdığını ifade ediyor. Bu özelliğin ek bir ücreti olmaması da, diğer önemli bir artı.

Reklamlarda görüntülenecek olan değerlendirmelere ait veriler Google Consumer Survey’den elde edilecek. Google reklamlarda, reklamverenin sektörüne dair en önemli kullanıcı kriterlerinden bir veya daha fazla güçlü özelliği öne çıkartacağını söylüyor. Yani en azından şu ana kadar yapılan açıklamaya göre reklamverenlerin, reklamlarında görüntülenecek özellikleri belirleme imkanı bulunmayacak.

Google AdWords'e tüketici değerlendirmeleri ekleniyor

Google her bir reklamveren için yeterince kullanıcı değerlendirmesi toplandığında bunları reklamlarla birlikte göstermeye başlayacağını ve anketleri düzenli olarak tekrarlayarak verileri güncel tutacağını belirtiyor.

Henüz bu özellik çok sınırlı sayıda reklamverene açık olsa da, Google bu özelliği denemek isteyenler için özel bir iletişim formu da hazırlamış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.