Birleşik Krallık Hükümeti'nden Nesnelerin İnterneti'ne 45 milyon pound ek destek

Birleşik Krallık Hükümeti'nden Nesnelerin İnterneti'ne 45 milyon pound ek destek

Bu yılın başında, Güney Kore'nin 2010 yılında sunmaya başladığı 4G'den 5G'ye adım atma hazırlıklarını sizlerle paylaşmıştık. Dün Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron da CeBIT teknoloji furarının açılışında, Almanya ile birlikte 5G teknolojisine hazırlandıklarını açıkladı. Ancak asıl dikkat çeken noktalardan birisi de Cameron'ın nesnelerin internetine ilişkin vurgusu ve açıkladığı yeni parasal destek programı oldu.

Ülkemizde 3G'nin kullanılıyor olması bir kenara, devlet erkanı sosyal ağların kapatılıp kapatılmamasını tartıştığı şu günlerde Cameron'un nesnelerin internetiyle ilgili "üretimi ve refahı artırma yolunda inanılmaz dönüştürücü bir gelişme" yorumunu yapması ve bu alandaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 45 milyon pound ek kaynak ayıracaklarını açıklaması büyük yankı uyandırdı. Cameron'ın yeni açıkladığı destek artışıyla, Nesnelerin İnterneti alanındaki teknoloji geliştirme çalışmalarına Birleşik Krallık hükümetinin ayırdığı kaynak 73 milyon pound'a yükseldi.

Nesnelerin internetinden 5G hızıyla iletişime geçelim. Cameron, 2014 içinde Almanya hükümeri ve teknoloji firmalarıyla işbirliği içinde hızlı şekilde 5G iletişim altyapısını kurup geliştirme ve kullanımını yaygınlaştırma hedefini güttüklerini söyledi.

Kısa bilgi vermek gerekirse, 5G teknolojisinde sadece 1 saniyede 800MB’lık veri indirilmesi söz konusu. Rakamı biraz daha açmak gerekirse 120 dakikalık bir film 3G'de 1 saatte indirilirken 4G'de 40 saniyede indiriliyor, 5G'de ise 1 saniyede indirilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.