Yahoo, veri görselleştirme şirketi Vizify'ı satın aldı

Yahoo, veri görselleştirme şirketi Vizify'ı satın aldı

vizify logoSosyal medya verilerini interaktif infografik veya video olarak görselleştirenVizify, Yahoo tarafından satın alındığını duyurdu. Yahoo'nun Temmuz 2012'de CEO koltuğuna oturan Marissa Mayer böylelikle 37'inci satın almasını yapmış oldu.

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Portland merkezli Vizify'ın açıklamasında, satın almayla birlikte şirketin kapatılacağı bilgisi paylaşılıyor.

Vizify ekibinin Yahoo'da henüz nasıl konumlandırılacağı netleştirilmemiş, buna karşılık Vizify'ın Yahoo verilerine daha görsel bir yaklaşım kazandırması bekleniyor. Anlaşmanın değeri ise henüz açıklanmadı.

Vizify'ın açıklamasından, şirketin geçtiğimiz yazdan bu yana Yahoo ile dirsek temasında olduğunu öğreniyoruz.

Küçük bir start-up olan Vizify, kuruluşundan bu yana toplam 1,46 milyon dolar yatırım aldı. Yahoo'nun teklifi bu yüzden belki de şirketin başına gelecek en iyi çıkış alternatifi  bile olabilir.

Bir süre sonra tamamen yok olacak Vizify, premium müşterilerine geri ödeme yapacak ve yeni müşteri kabul etmeyecek. Zaten şirketin websitesini ziyaret ettiğinizde böyle bir olasılığın söz konusu olmadığını görüyorsunuz.

Mayer'in gayretlerinin de katkısıyla, Yahoo, son 15 yılda en çok satın alma yapan beş büyük internet ve teknoloji şirketinden biri oldu. Konuyla ilgili sizinle daha önce paylaştığımız internet devlerinin satın alma aktivitelerini mercek altına aldığımız haberimize buradan erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.