Spotify, müzik zekası şirketi Echo Nest'i satın aldı

Spotify, müzik zekası şirketi Echo Nest'i satın aldı

spotifyOnline müzik dinleme servisi Spotify, endüstrinin önde gelen müzik zekası (music intelligence) şirketlerinden Echo Nest'i bugün satın aldı. Echo Nest'in geçtiği basın bültenine göre satın alma, Spotify'ın dinleyici deneyimi ve daha da önemlisi müzik keşif yazılımları geliştirme süreçlerine katkıda bulunacak.

Amerika merkezli Echo Nest, geliştirici odaklı bir şirket ve özetle müzik içerik ve müzik sever verilerinden anlamlı bilgiler derliyor. İngilizce'de music intelligence company olarak tanımlanan Echo Nest için bu yüzden bir müzik zekası şirketi demeyi uygun gördük :) Farklı önerilerinizi yorumlarınızla iletebilirsiniz.

Echo Nest'in müşterileri arasında BBC.com, Foursquare, MTV, Twitter, VEVO, Yahoo, Coca Cola, Intel, Microsoft ve Reebok gibi farklı endüstrilerin önde gelen oyuncuları yer alıyor. Echo Nest'in verilerine göre, şirket altyapısını kullanan 400'ün üzerinde uygulama her ay 100 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Echo Nest'i ayrıca Vevo'nun kişiselleştirilmiş önerilerinin ardındaki beyin olarak hatırlayabilirsiniz.

spotify echo nest

Değeri açıklanmayan anlaşmayla birlikte Echo Nest'in, Spotify'ın markalar ve ortakları için yeni müzik deneyimleri kurgulamak konusunda elini güçlendireceği söyleniyor. Echo Nest'in API'ı ücretsiz olarak sunulmaya ve geliştirici ekosistemini desteklemeye devam edecek.

Echo Nest, dünya çapında 30 milyon şarkıyı 5 milyar veri noktasından, dünyanın en büyük dinamik müzik veri depolarından birini kurmasıyla adından söz ettirmişti. Firmanın 340 kişilik geliştirici ekibinin desteğiyle sağlanan bu verilerin online müzik servis sağlayıcıları için ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Dinleyicilerle ilgili daha detaylı bilgiler, tahmin ettiğiniz gibi Spotify gibi şirketlerin reklam verenlerden daha fazla ücret talep etmesini sağlıyor.

Satın alma sonrasında Echo Nest, Somerville, Massachusetts'teki  merkez ofisinden çalışmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.